3e winterserie                               11 en 12 februari 2023                        de Amsterdamsebos

Zaterdag 11 februari en Zondag 12 februari heeft de AWV de 3e winterserie georganiseerd. Het was mooi weer een graad of 8 en weinig wind. De afstanden waren 5 10 15 en 25 km.
Naast het verbrede van de A9 zijn ze ook het bos aan het opknappen en daardoor er een aantal padden en bruggen afgesloten met hekken. Dat is voor het gezicht niet mooi maar het zal zeker opknappen. Zover ik kon zien worden de paden smaller gemaakt, ben benieuwd als het klaar is.
Alle afstanden gingen direct het bos in, al snel splitste de 5 km af wat door de afsluitingen is de Geitenboerderij niet bereikbaar. De route voor de andere afstanden ging richting paviljoen Chez Favie.
Al snel daarna maakten de 15 en 25 km een lus richting de kop van de bosbaan. Deze keer eens een stuk langs de bosbaan tot aan het Dachau monument, ik heb dit stukje wel vaak hardgelopen maar nog nooit tijdens een wandeltocht.
De 25 km route ging ook de Haarlemmermeer. Via de Nieuwemeerdijk, de Koekoekslaan langs de golfbaan. Daarna via diverse smalle voetpaden en over een oud gedeelte van de A9 (Ook daar is heel wat veranderd in de loop der jaren) om via de doorsteek langs de busbaan richting de Mac Donalds bij Schiphol te gaan. Om vandaar over een nieuw fietspad langs oud Schiphol weer terug het bos in te gaan.
Het aantal mensen was weer meer dan de vorige keer. Dat is altijd leuk.
Wel is jammer dat er een groep jongeren het leuk vond om op verschillende plekken van de route de pijltje weg te halen. De tyrips lagen nog afgeknipt op de grond. Later vonden we nog de afgebroken pijlen bij een bank. Dat was heel vervelend voor de wandelaars die nog langs moesten komen. Hopen dat ze er de volgende keer afblijven van de pijlen.

Vriendelijke wandelgroet Tiny