GROESBEEK                              7 mei 2022                        

Op 7 mei stond de korte bustocht met maaltijd gepland maar Huissen. De wandeltocht in Huissen ging niet door en daarom zijn we uitgeweken naar Groesbeek,
of beter gezegd het dorp Breedeweg. De organisatie had er voor gekozen om de hele wandeltocht binnen de gemeente te houden zodat in verband met eventuele Coronamaatregelen het eenvoudig zou blijven te organiseren.
Bij aan komst parkeerde de bus recht voor de deur en al gauw was iedereen de bus uit en de route op, of om in de ruime startlocatie een versnapering te gaan gebruiken.
Het begin van de route was voor iedereen gelijk en leidde naar een vennengebied. Aldaar splitste de rout van de 5 kilometer met de andere routes, niet lang daarna was de splitsing van de 10 en 15 kilometer.
De route vande 15 kilometer liep via een aantal kleine dorpjes naar Groesbeek. Na Groesbeek gingen we door het bosgebied op de heuvels rondom het dorp.Het laatste stuk van de route naar het dorp Breedeweg kwam me zeer bekend voor want dat is ook onderdeel van de vierdaagse van Nijmegen.
Nadat iedereen was gearriveerd vertrok de bus naar restaurant de Kloosterhoeve in Harmele n. Het menu begon met een bloemkoolsoep, gevolg door plankjes met belegde broodjes onder andere met zalm en carpaccio.
We kregen ook nog een broodje kroket en afsluitend een kopje koffie.
Toen we wilde vertrekken bleek er iets mis te zijn gegaan, er was 1 tafel vergeten bij het uitserveren van de koffie.
Om de dag toch positief af te sluiten reed Paul toeristich terug via het kasteel Haarzuilen. Het was weer een mooie en geslaagde dag.

Erik Jan