Ugchelen                              3 oktober 2020                        boswandeling .

Bustocht Austerlitz word Ugchelen.

Op het programma staat voor zaterdag 3 oktober een bustocht naar Austerlitz met aansluitend een maaltijd.
Door alle maatregelen rondom het Corona virus gaat dat niet lukken, de meeste wandeltochten voor 2020 zijn geannuleerd zo ook de wandeling in Austerlitz
Om toch nog wat te organiseren hebben we als bestuur besloten vandaag dan te gaan wandelen in Ugchelen. Een prachtige omgeving. In de bus gelden ook regels; voor het instappen de handen desinfecteren en een mondkapje dragen tijdens de rit.
Na aankomst krijgt iedereen een route op papier en kunnen we gaan wandelen. De 5 km gaat op pad door de rode paaltjes/markering te volgen. De 10 km lopers volgen het klompenpad genaamd Ugcheler Markepad.
Ikzelf heb het klompenpad gevolgd, een mooie route. Je kan goed zien dat de herfst eraan komt, prachtige kleuren en heel veel paddestoelen.
Bij het van der Valk hotel een kleine rustpauze gehouden op het winterterras, daggasten mogen niet in het restaurant.
Na deze onderbreking het laatste stukje, helaas is het weer dan iets veranderd. Het begint te miezeren. Ruim op tijd zijn we weer bij de kiosk waar de bus op ons wacht. Leuk om op de routebeschrijving te lezen wat er hier allemaal gebeurde en te zien is.
Zoals het feit dat hier een molen staat die gebruikt wordt om papier voor bankbiljetten te produceren. En wist u dat het van der Valk hotel waarschijnlijk De Cantharel heet omdat hier in het begin van de 20e eeuw een paddenstoelenkwekerij was?
Na de wandeling op weg naar het restaurant, voor het bestuur geen verrassing dat we helemaal terug gaan naar Aalsmeer. De leden worden op een gegeven moment wel wat onrustig. We gaan toch ergens eten, we zijn al bijna in Aalsmeer.
We krijgen zeker een zakje met een broodje en appel mee naar huis, heb ik horen zeggen.
We gaan eten bij de Oude Veiling, hier hebben we keus uit 3. Heerlijke broodjes met of zalm en garnalenkroket, of geitenkaas en vegetarische bitterbal, of gebakken ei en kroket plus een lekker soepje.
Na afloop nog een ijsje en kunnen we voldaan weer richting de bus die ons nog wel naar de parkeerplaats gaat brengen waar de auto staat.
Ik heb genoten van weer eens een dag op pad met de vereniging!

jolanda.