Sint Nicolaastocht                              1 december 2018                          Leusden .

En dan is het alweer 1 december, de tijd van pepernoten, taai -taai en schoentje zetten. Schoentje zetten zat er voor ons niet in wij moesten de stoute schoenen aantrekken voor de St.Nicolaastocht in Leusden.
De bus vertrok om 10.30 uur en iedereen was keurig op tijd. De weersverwachting voor deze dag was ronduit slecht maar wij laten ons niet zo snel uit het veld slaan. Daar aangekomen gingen de mannen van de organisatie even naar binnen om de routes te halen, en na ontvangst hiervan en ook nog een consumptiebon voor een bak snert kon het feest beginnen.
Het was nog steeds droog, niet te koud en we gingen het avontuur tegemoet. We kwamen op de Dodeweg, volgens de routebeschrijving moesten we deze 3x oversteken, en volgens de aanduiding van de ANWB gingen we ook nog richting het crematorium (toepasselijkL) Dat oversteken werd ons bespaard, we mochten, net als de fietsers onder de weg door, door een gloednieuwe tunnel. Uit de tunnel gekomen zagen we Sint en zijn pieten in een auto. Staf aan de ene kant uit het raam en Piet aan de andere kant , helaas net te laat voor een foto.
Weer verder en gelukkig ging de route over in de Paradijsweg, dat klinkt een stuk leuker. Heerlijk het bos in, wat ruikt dat toch lekker. Na een aardig stukje het pad te hebben gevolgd werd onze aandacht getrokken door een hele speciale boom, dit kon niet missen….. we hadden de SCHAT van Leusden ontdekt, op een pad naar rechts hing ook nog iets op een paal, maar onze route ging rechtdoor en we werden nieuwsgierig wat die ons nog zou brengen.
Als echte doctor Watsons vervolgden we onze tocht op zoek naar meer. Waar we ook keken zagen we prachtige natuur, vennetjes, paddenstoelen en heide, helaas geen schat meer te ontdekken.
Na 10 kilometer begon onze maag toch wel te knorren en probeerden onze speurneuzen de geur van snert te ontdekken, maar niks, wel kwamen we op een prachtig terrein van Fun 2 Stay zomerkampen terecht en daar hadden ze koffie, thee en ook soep alleen was dit nog niet de snert waarvoor we de bon hadden gekregen. Het was nog steeds droog en konden daardoor ook bij een gezellig vuurtje buiten onze soep en koffie verorberen.
We konden er weer tegen en de laatste kilometers voerde ons langs mooie huizen, bijna opgedroogde vennetjes en langs een speciaal gemaakt luchtfilter voor schone lucht.
We sloten de dag af met de beloofde snert en toen werd het weer tijd voor de terugreis. Bij aankomst in Aalsmeer mochten we de bus nog niet verlaten en had Sinterklaas nog wat voor ons in petto…. Het was weer een topdag en…. droog…. totdat we de bus ingingen voor de terugreis.
Ik wens iedereen vast hele fijne feestdagen toe!!!,

Marion van Gelder.