BaRo-dubbel tocht                               15 september 2018                          Barendrecht .

Bustocht naar Barendrecht.

Vroeg ons bed uit en om half acht in de bus op weg naar Barendrecht. Onderweg donkere wolken die regen voorspelen maar in Barendrecht aangekomen was daar niet veel meer van over. Gelukkig maar. De bus werd op een parkeerplaats neergezet en daar vandaan lopen naar de start. Dat was nog een heel eindje denk drie voetbalvelden omheen lopen, start was niet aangegeven.
Later zag ik dat ze negen voetbalvelden hadden, dus we hadden nog meer kunnen omlopen.

De mensen van de lange afstanden bleven niet lang in het startbureau, de andere gingen eerst koffie drinken. Omdat we toch de tijd hebben gaan we vandaag de 10 km lopen en nemen voor de zekerheid ook de 5km mee.Kunnen we nog onderweg beslissen wat we doen .
Het eerste gedeelte van de route gaat door straten ,gevolgd door een leuk parkje met heel wat brugentjes. Maar algauw komen we in wat rustiger gebied met grasvelden slootjes .De paden zijn wel verhard ,dat loopt wel lekker .
Ongeveer op 5km is er een rust, hing een briefje dat ze niet wisten dat ze daar de rust was, ze vroegen om geduld .
Nou dat was ook nodig ze liepen met drie mensen in de keuken denk elkaar in de weg. Koffie besteld en na 10 minuten kwam die wel met een glaasje waar weinig drank in zat meer slagroom en een glaasje water erbij. Smaakte wel erg lekker.
Vanaf dat punt moesten we een stuk zelfde weg terug en kwamen we bij een leuk stuk. Eerst een trapje af en daarna door het gras waar koeien losliepen wel gezien maar ze waren een stuk bij ons vandaan. Weer een hek door en over een houten vlonder die in het water lag met hier en daar een uitkijk punt.
Het was een behoorlijk lang pad zonder leuningen zodat je goed moest uitkijken, blij dat de jongen van de zwaan al groot genoeg waren , heb liever geen boze zwaan achter me aan.
Later een behoorlijke trap op van 45 treden bovenop was het beplant en paarkeer plekken bij het treinstation die te zien was door de ruit een stuk lager .Aan het eind moesten we zo zelfde trap weer af, daar vandaan hoorde we de voetballers al .Dus we waren bijna terug .

Leuke dag en route ,met de bus weer terug naar Aalsmeer.

Joke Vreeken