3e winterserie                               10/11 februari 2018                          Amsterdamsebos .

Toch in mijn uppie deze laatste wandeltocht van de winterserie vanuit de Poelster te Amstelveen gelopen.
De meiden gingen niet met me mee omdat er slecht weer voorspeld was en de enige waar ik nog mijn hoop op had gezet, vond achteraf de Olympische spelen net wat interssanter. Heel wat mensen moeten zoiets hebben bedacht want het was vrij rustig op het startbureau.

En dan blijkt het weer best mee te vallen. Er was alleen een koude harde wind en voor de rest bleef het nog droog ook.
Vol goed moed ging ik wat later van start dan gewoonlijk. En dan kom ik onderweg een man tegen met twee honden die vraag hoe het met me gaat. Ja goed hoor, met jou ook vraag ik laconiek.
Pas als hij verder is gelopen dringt tot mij door dat het wel degelijk een bekende was. De man van een ex zangmaatje.
Tja je verwacht het niet he, en herkennen met zo'n muts op! Beetje genant toch.De honden kwamen me wel bekend voor van facebook.

Maar goed, alras weer verder gegaan. Verderop staat een dame een splinternieuw hek open te houden voor mij, zodat ik even een sprintje trek. Daar ben ik dus in de fout gegaan. Ik had dat hek links moeten laten liggen. Maar alla daar kom je ook weer achter. Alleen krijg je dan wel je twijfels of je zo door moet gaan of rechtsomkeert moet maken. De rest verliep overigens zonder fouten hoor.
Ik vond het wel weer leuk om over het oude schiphol terrein te lopen. Ik ben zelfs het Steigenberger Airport Hotel in geweest voor een sanitaire stop.
Sjiek hoor. Een klein rondje langs het water na KLM Healhtservice vond ik heel aardig. Maar daarna richting Schiphol Noord met die harde wind was het even niet zo prettig, al heb ik wel genoten van de vliegtuigen die pal overkwamen daar. Daarna liep ik langs een nieuw golfterrein richting Nieuwe Meer. Althans, ik had die nog niet eerder gezien. Aan de Nieuwe Meerdijk ben ik voor een kopje soep, naar binnen gegaan bij Restaurant Meerzicht. Het interrieur is er vernieuwd. Boven waren ze nog hard bezig met de verbouwing.
Langs Ome Piets veerpont gaand, bedacht ik dat het toch wel prettig zou zijn als die al in de vaart lag. Maar helaas het is nog winter. Dus moest ik nog tot aan de brug verder langs de ringvaart.

En dan breekt het je op als je beseft dat je nog heel lang verder moet. In je uppie is de weg toch 2x zo lang lijkt het wel.
Na de brug besloten om de kortste weg terug naar de Poelster te nemen. Dus dit keer niet nog Boerderij Meerrust en gietenboerderij aangedaan. Ik schatte zo'n 15 km te hebben afgelegd en vond het genoeg zo.

Een andere keer beter
Lenie van Leeuwen