2e winterserie                               13 januari 2018                          Amsterdamsebos .

Om 9.30u zat ik in de Poelster al trouw te wachten op mijn andere wandelmaatjes. Er stond wel een kil windje vandaag, maar in het bos heb je daar gelukkig minder erg in dan op een open vlakte. Het zonnetje liet zich later op de dag ook nog even zien en dat maakte het al een stuk minder grauw. Zelfs de ooievaars hadden al het voorjaar in hun hoofd. Die waren al samen bezig een nestje te bouwen. Daar word je spontaan vrolijk van. Het was weer een mooie tocht trouwens. Perfect uitgezet. Alleen moet ons persoonlijk wel van het hart dat we een rust op 15 km te laat vinden. Wij hebben dan ook geinproviseerd en zijn, i.p.v. het voetpad omhoog, na het viaduct, de campus van Uilenstede opgegaan. Je kunt daar lekker zitten en de koffie is er goed. We checkten ongeveer 9 a 10 km. Lijkt mij een goede tip voor een volgende keer, toch?

Vorig jaar zomer hebben we een oude route nagelopen van de AWV en wij kwamen er op een gegeven moment niet meer uit, waardoor we aan het dwalen gingen.Laten we nu net dat stukje route ter plekke weer tegenkomen. Nu begrijpen we pas waar het verkeerd is gegaan destijds. Daarvoor dus ook hartelijk dank.
Leuk trouwens die andere ingang door het Amstelpark met stoeltjes die uitnodigend stonden te wachten in het gras. Ze waren elkeen, neergezet op een betonnen tegel, tegen het wegzakken. Het was nog niet aantrekkelijk genoeg om er ook op plaats te nemen, maar dat komt nog, wel over een paar maandjes.
We wilden bij de Bosbaan nog even een boterhammetje buiten opeten, nadat we er hadden getoiletteerd. Binnen was er gereserveerd en de zon kwam net eventjes lekker door. Komt er een jongeman van de bediening, op hoge poten, vertellen dat we wel verplicht zijn om een consumptie af te nemen. Hij accepteerde het nog net, terwijl hij de stoelen van tafel haalde, dat we nog 5 minuten bleven hangen zonder wat te drinken te bestellen. Ik ben bang dat hij al rap de stoelen weer kon opruimen, want de zon was al gauw weer achter de wolken verdwenen hierna. Dat vonden wij achteraf wel vermakelijk.
Het laatste stuk van de route viel ons wat tegen. Als er nu eens niet zou vermeld worden dat de afgelegde afstand vanaf Chez Favier 18,2 km is en daarna bij de geitenboerderij pas 20,5 km zou dat enorm schelen. Die tussenafstand is duidelijk veel langer. Sorry dat we misschien zeuren maar daarom hebben we dan ook de laatste lus bij de Amstelveense Poel niet genomen. We zijn Immer Gerade Aus of hoe je het ook schrijft, richting de Poelster gegaan en kwamen er op een kleine 26 km uit.(op de GPS van Marijke) Al ben ik nu misschien wel erg kritisch, we blijven het toch enorm waarderen wat jullie allemaal doen voor de vereniging hoor! Ga vooral zo door als het effe kan. Tot een volgende wandeling dus.

Lenie van Leeuwen