Winterwandeling                               2 december 2017                          Geldermalsen .

Nou, Geldermalsen is me niet tegengevallen. Het was een lekkere tocht met genoeg afwisseling onderweg. De wereld om ons heen was wel klein door de mist. Dat heeft wel zijn charme trouwens. Het was om en nabij het vriespunt maar tijdens het wandelen krijg je het vanzelf wel warm.
Het blijft wel lastig als je foto's wilt maken. Met handschoenen aan gaat dat niet namelijk en het houdt erg op als je die steeds uit moet doen.
Anita wilde eerst wel met me oplopen, maar dat was voor haar toch ook geen doen, dus op een gegeven moment is zij op eigen houtje verder gegaan.
Op 8,5 km zou er een rust zijn bij het plaatsje Tricht. Wij, Ria en een ander wandelmaatje hebben daar niet op gewacht. Veel eerder kwamen we voetbalvereniging Crayestein tegen en moesten even een kleine sanitaire stop maken, dus zijn we er ook maar aan de koffie gegaan. Achterin de kantine stonden schoenen op tafel uitgestald! De jongens wilden vast nog een cadeautje hebben van sinterklaas.

Tijdens de route trokken we wel 4 keer over de spoorwegovergang, kwamen we over de brug langs de Linge en gingen o.a. over de Lingedijk. We liepen door een mooi natuurgebied waar ook de rioolwaterzuivering geplaats bleek te zijn.
“Op weg naar schoon water” stond erbij. In Tricht stond aangekondigd dat er binnenkort een levende kerststal zal zijn bij het Dorpshuis. Daarna liepen we langs een hoeve, waarbij op een infobord stond, dat hier vroeger kasteel Reygersfoort heeft gestaan. In 1741 zijn er nog resten gevonden van een oude toren diep onder het huis. De kasteelheer hield daar boeven gevangen, zo verteld het verhaal.
Kortom het was heus allemaal de moeite waard.We kwamen nog ruim op tijd binnen om op te warmen en bij het betreden van de bus, die trouwens alleen achter openging, kregen we nog een appeltje overhandigd.
Chauffeur Paul reed ons veilig en snel weer huiswaarts.

Dit was de laatste busrit van de Aalsmeerse wandelvereniging dit jaar. Maar als je wilt kun je nog meedoen aan de winterserie op 9 en 10 december vanuit de Poelster, te Amstelveen.
Als ik U niet meer zie wens ik U vanaf hier een heel fijne kerst en een goed oud en nieuw toe.

Tot ziens Lenie van Leeuwen