Speculaastochttocht                               18 november 2017                          Lexmond .

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mee ben geweest met de Aalsmeerse wandelvereniging. De tocht op 23 september naar Den Helder, met maaltijd op de Rijper Eilanden, bleek de laatste te zijn geweest zelfs! (fantastische ervaring trouwens) Dus wordt het nu wel weer eens tijd dacht ik zo.
Onderweg naar Lexmond troffen we het niet, we kwamen in een file terecht, maar gelukkig waren we wel net om 12 uur daar zodat we de 15 km ook nog mochten ondernemen.
De startlokatie heette Het Bosch, waar die naam op gestaafd is, is mij een raadsel. Weinig bos gezien eerlijk gezegd, wel heel veel Meerwede Kanaal.
De speculaastocht sloeg in ieder geval wel ergens op want dat speculaasje kregen we bij de wagenrust op de 4,3 km. Jozien was te ijverig met het lezen van de tekst daar. Er stond namelijk geschreven na rust, weg terug naar het kanaal maar we zagen niemand terug lopen. Pas toen we de tent uitkwamen merkten we dat we gewoon door moesten langs het kanaal. De tekst was een tikje overdreven in dit geval.

Toen we bij de Zwaanskuikenbrug ook nog eens mensen rechtdoor zagen lopen terwijl wij links over de brug moesten, snapten we het ook al niet meer. Achteraf bleken die mensen op de terugweg te zijn. Dat begrepen we ook pas toen we weer op dezelfde weg terug kwamen, nadien.
Tja dus uiteindelijk hebben we 5 km heen en ca 5 km terug langs dat kanaal gelopen. Wel erg saai.
Gelukkig was het plaatsje Hei- en Boeicop nog leuk om door te lopen. We hebben daar een fijne rust gehad op 9.5 km in 't Trefpunt en liepen erna langs mooie oude boerderijen. Er was nog een aardige molen te zien onderweg en we zijn nog door een klein bosje gelopen wat de naam Reservaat Scharpersdijk had gekregen.
Hopelijk volgende keer een leukere tocht te Geldermalsen.
Met het weer hebben we het gelukkig nog getroffen. Slechts een paar kleine buitjes tijdens het wandelen en stortregen toen we onderweg in de bus zaten. En zo hoort het nietwaar.

Groeten: Lenie van Leeuwen