De Juttertocht                               23 september 2017                          Den Helder .

Degene die niet zijn mee geweest hebben ongelijk gekregen Het was een mooie tocht, zomerweer en heel veel te zien onderweg.
Was toch een lange rit naar en Helder maar dat wisten van tevoren. Het startlokaal kwam mij bekend voor van de ijsmutsen.
De vorige keer dat wij daar waren kregen we allemaal een ijsmuts met Unox erop, wie weet dat nog, dan bent u al lang lid. De vereniging bestond 85 jaar en dat wordt gevierd De club heet De Jutter, en niet anders.
Ik heb wel een aantal variaties gehoord, zal ze niet herhalen maar het bleef netjes hoor.
Eerst in de stad koffie gedronken en dan blijf je altijd weer te lang zitten’ Toen op pad, even de eerste pijl zoeken maar dan ging het ook goed. Ze zaten op lantaarnpalen en dat verwacht je niet.
Het was meteen raak, veel boten, vissersboten, marineschepen, rondvaarten, sleepboten enz, enz De een nog mooier of lelijker dan de ander , de ene klein de ander groot tot zeer groot en vooral hoog. Ik kan er niet op klimmen, veel te hoog.
Bij het vissersmonument is ook de visafslag. Dacht het wel zou stinken maar dat viel reuze mee. Onderweg kwam ik nog een kanon tegen welke gebruikt was in de oorlog bij de afsluitdijk. Hoe ze dat weren is mij een raadsel want het kanon zag er uit als nieuw en dat was het ook volgens mij. Aan de andere de veerboten naar Texel, zeer druk.
Ik had niet verwacht dat er nog zoveel mensen daar naar toe zouden geen maar ook terugkeren. Langs het museum schip De Schorpioen welke men kan bezoeken waarbij een oude zeerot een oogje in het zeil houdt. Ik heb mij daar niet aan gewaagd, de opstapjes zijn talrijk en hele kleine treetjes, volgens die zelfde zeerot. Even later kregen we een prachtig uitzicht op het Marsdiep.
Daar moest je wel iets voor doen, een flinke trap. Leuke tocht en toen op naar het eten in de Rijp.
Aardige locatie met veel oude voorwerpen, heel leuk Het bestuur werd daar verrast na een fijne maaltijd met een attentie het wij , als bestuur niet hadden verwacht.
Heel veel dank daarvoor Het bestuur had ook nog een verassing voor de laden Zie voorkant van het clubblad
Interesse , misschien zijn ze wel te koop, weet….

De groeten van Henk