Zevenheuvelentocht                               22 april 2017                          Berg en Dal .

Een kwartiertje later dan gewoonlijk, vertrokken we weer met 2 bussen uit Aalsmeer. Dan hoef je niet zolang om te rijden voor de koffie met gebak neem ik aan. Het wandelen was gepland in Berg en Dal maar waar de koffie wordt geserveerd en waar we aanschuiven voor het diner is altijd een verrassing.

Rond 10.00u stopten we bij “De Dennen” in Wenswoude. Het was er heerlijk die gebak en koffie. Om 10.45u gingen we op weg naar Berg en Dal. Erik Jan ,voor in onze bus, vertelde dat we langs Veenendaal kwamen, beroemd om hun boduurpakketten. Ik wist niet dat hij zich daarmee bezig hield. En de rotonde waar we langs gingen had iets met de wandelvierdaagse te maken. Helaas de foto was bewogen in die bocht. (allemaal mensen in een kring stelde het voor.)

Al snel kwamen we aan bij “Camping Nederrijkswalt” te Berg en Dal. Voor hem heel bekend omdat ze er altijd logeren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Niet iedereen deed aan de wandeltocht mee.Verscheidene mensen bezochten in plaats daarvan het Groot Heiligland en Afrikamuseum en Elly met vriendin vertrok met de bus naar Nijmegen.Wij gingen met een klein groepje wel van start voor de 7 heuvelenroute. Het werd achteraf een kuitenbijtertje genoemd maar 7 heb ik er toch niet geteld.
De bus had er al 2 genomen volgens mij. De wandeling ging voornamelijk door Groesbeek. Over het algemeen was de route goed aangegeven alleen op de terugweg misten we de klaarovers waardoor we bijna, per abuis een zelfde rondje maakten.

Onderweg werd ik nog gebeld door Elly die op de terugweg vanuit Nijmegen niet meer wist hoe de Camping heette. Dat is lastig als je de bus terug moet hebben. Veel bijzonders heb ik niet te melden de ene boom lijkt op de andere nietwaar.
Op ca7 km zijn we gaan rusten bij Golfterrein “Het Rijk van Sybrook”. Wandelaars waren ook welkom stond uitnodigend op een bord buiten. Gelukkig, want de originele stop was slechts een open partytent en een buiten wc. Daar het toch wel erg tochtte, bleek dit een betere keuze.

Op het laatste stuk van de wandeling liepen we langs een galg. Het heette dan ook Galgenhei. Het was vroeger een executieterrein van de rechtspraak voor Groesbeek. In 1998 werd het heidegebied in ere hersteld volgens het infobord. Zo te zien is dat niet echt gelukt. Ik zag alleen maar gras en een boomgaard en er was ook geen heideschaap te bekennen.

Toen iedereen weer terug was konden we naar het diner rijden. Volgens Erik Jan was dit een bekend restaurant bij oud leden. Het Heette” De Ruggestee” en stond in Hoenderloo. Maar hoe ik ook keek er was mij niets bekends aan. Nieuwsgierig als ik dan ben vraag ik of er soms verbouwd is onlangs. “Ja, na de brand, zo'n 10 jaar geleden” zei een personeelslid. Vandaar dus.
Het diner was voortreffelijk er werd constant bijgevuld. Co was alleen vergeten door te geven dat er slechts één consumptie per persoon voor rekening van Aalsmeer was. Maar ook dat kwam goed.

Er werden tot slot ook nog eens 21 vrijwilligers blij verrast met een bon voor een gratis korte busrit namens het bestuur. Kortom we zijn weer ontzettend verwend. Een dag om nooit te vergeten.

Lenie