Duinentocht                               1 april 2017                          Wijk aan Zee.

We vertrokken op tijd met een volle bus en nog wat eigen vervoer vooruit. De reis duurde wat lang door file.

Tiny was met de auto en heeft ons vast ingeschreven zodat wij direct konden starten. Het parkoers was goed gepijls dus lopen maar. Al snel bleek het fototoestel van Lenie, onze huisfotograaf, niet te willen vandaag. Dus was de beurt aan Jolanda, die was vergeten de batterij op te laden, dus minder foto’s dan normaal gemaakt.

Al heel snel in het duingebied liepen de grote grazers midden op het pad, dat was even oppassen, gelukkig keken ze alleen maar naar ons. Bij een splitsing ging het bijna fout omdat wij blindelings achter Jolanda en Mirjam aanliepen en deze door het gekwebbel niet goed opgelet hadden….

Rust bij de camping Grasduin waar iedereen druk was met het inrichten van de caravans. Lenie heeft een nieuwe rugzak in gebruik genomen vandaag en moest dus nog even wennen aan de indeling, ze dacht dat ze geen zakdoekjes mee had bleek ze zelfs 2 pakjes in de tas te hebben.
Na de koffie langs de tokkelbaan, hebben we vandaag overgeslagen, doen we de volgende keer weer. Verder op de camping had iemand een behoorlijke tentoonstelling van kabouters, indianen en dieren staan.
Ook kwamen we langs een veld met een apart soort schapen, groot en klein. Volgens Jolanda stond er ook een grote geit tussen, hier was de mening wat verdeeld over.

Het was een echte duinen route met veel klimmetjes en mooie vennetjes. Vlak bij de finish was een echtpaar 50 jaar getrouwd, de caravan was mooi versierd en een prachtig bloemstuk op de tuintafel.
Rondom de start stonden beelden van grote stoere wespen, leuk! We hebben weer een fijne dag gehad zo met elkaar.

Bep Kiel.