Westplastocht                               25/26 maart 2017                          Aalsmeer.

Beetje koud was het wel toen we van start gingen (de zomertijd was weer ingegaan, een uurtje vroeger dus) en het windje was dun, maar de zon deed zijn best.
Heerlijk gewandeld langs het jaagpad naar Bilderdam. Een grapjas heeft er een pop neergezet met bushalte erbij. Het is een pad van een metertje breed dus dan kun je lang blijven wachten. Iets eerder aan hetzelfde pad, stond op een bord vermeld dat je er in de stal koetjes en kalfjes kon bezichtigen. Ik ben er vroeger wel eens binnen geweest met Elly om varkentjes te bekijken, als ik het me goed herinner. Nu liepen we er aan voorbij.

Langs de Noord Zuidroute, een heel stuk eerder tijdens de wandeling, troffen we baltsende fuuten aan. Wat had ik ze graag op de foto gehad, maar helaas ze waren me te vlug af, dus moest ik het maar doen met de jonge, pasgeboren lammetjes. Die zijn niet zo moeilijk te kieken. Minpuntje van deze tocht is wel dat we pas op 14,5 km een rust hadden en we nergens een toilet konden vinden. Ergens onderaan een dijkje toen maar even het gras besprenkeld
Te Leimuiden bij Café De Keizer, zaten we lekker op het terras met onze boterhammen. Al bleef het toch afzien met die wind. Uitgerust trokken we weer verder daarna. Leuk dat Kloofpad waar we nog nooit geweest zijn. Zo kon je ineens de kerk van Leimuiden op een heuveltje zien liggen. De weg van Leimuiden richting Kudelstaart valt hierna dan weer tegen omdat ie zo ellenlang rechttoe rechtaan is. Maar ja je moet nou eenmaal langs een andere kant weer terug nietwaar.

Van 2x een Conny Vonk pad en 2x de Bilderdammerweg raakten we even van slag maar daar het uitstekend gepijld is hoefden we ons er niet druk om te maken. Rust bij café Op de Hoek hebben we niet genomen. Wel een plaspauze.
Jammer dat we een half uurtje te vroeg waren want “De Klugt” zou er dan net op gaan treden. Maar ja, mijn wandelmaatjes hadden daar niet zoveel mee op en ik moest door met hen. Of ik niet even terug kon komen werd er nog gevraagd. Maar ook dat ging niet door. Ik heb ze een fijn concert toegewenst en ben weer naar de wachtende dames toegegaan.

Te Aalsmeer aangekomen viel het ons op dat er bij de gekrijtte pijlen ineens RR stond geschreven. Om onze nieuwsgierigheid te bevredigen vroegen we aldus bij de finish wat dit inhield. Nu bleek er iemand te hebben geďnformeerd of er ook een rolstoelvriendelijke route was. Die is dus netjes door de vereniging in elkaar geflansd. Zo je ziet de AWV is van alle markten thuis. Men was er dik tevreden mee.

En ook wij hebben het heel erg naar de zin gehad. Bedankt maar weer.

Lenie van Leeuwen, Bep V en Lida S.