Wsv Tigo                               11 maart 2017                          Giethoorn.

In het najaar van 2010 was dit een lange wandeling en nu in het voorjaar een korte. Er bleek veel animo voor deze tocht want we gingen met 2 bussen hier naar toe.
Vanaf de start bij “Café-Restaurant Smid” liepen we al direct door het hart van Giethoorn met al die prachtige plaatjes van smalle slootjes en hoge bruggetjes. Je bent geneigd om er constant foto's van te maken, maar dat schiet niet op. Gevaren werd er nog niet zoveel. Het toeristenseizoen moet nog op gang komen. Langs het pad zien we plastic zakken met een roze inhoud liggen. Dat blijkt strooizout te zijn. Logisch je ligt hier met een klein beetje ijzel al in het water!
We komen langs een kerkje en gaan rechtsaf over de brug het standbeeld van Albert Mol voorbij waarna we uitbaterij “ De Geijthoorn” passeren.
Verderop is een museum waar we niet in gaan, wel het ernaast gelegen winkeltje “Pottenbakkerij Rhoda” geheten. Jolanda koopt er geitenzeep voor haar zoon. Naar zoiets was ze op zoek, dus dat moest zo zijn. Er komt waarachtig ook nog een rondvaartboot voorbij als we weer buiten lopen.
Op een terrasje nadien zien we heel wat andere wandelvrienden lekker van het zonnetje genieten. Wat een verschil met 2010 toen bleef het hier gieten en waren die zoutzakken ook harder nodig geweest!
Nog een klein stukje buitenom en weer terug naar de start gelopen. Waar we, tegelijkertijd, op het parkeerterrein, mijn zus Toos met buurvrouw (uit Wanneperveen) tegenkomen. Dit keer was het afgesproken, daarom liepen we dan ook slechts 10 km vandaag. 3 jaar geleden in Oldemarkt, (ook hier in de buurt) had ze me verrast met een bezoek en bleek dat er tekort tijd was om gezellig met elkaar te keuvelen. Nu hadden we tijd te over. Erg gezellig.

Lenie van Leeuwen.