3e winterserie                               5 februari 2017                          Amstelveen.

Na het zingen de kerk uit gegaan om nog te wandelen. Het voornemen om 10 km te af te leggen veranderde ter plekke in de 15 km.
Een hele prestatie na een maand niet meer in beweging te zijn geweest wegens ziekte en andere gebeurtenissen.
Ik was niet de enige die nog zo laat van start ging viel me al op. Ook Gerda, Joost en Carla waren van de partij, zag ik.
Zij liepen een alternatief rondje en waren de dag ervoor ook al in het bos geweest. Wat een trouwe wandelleden nietwaar!
Het was weer een heerlijke tocht, uitmuntend gepijld en goed beschreven. Al zijn er altijd nog mensen die verdwalen ondanks dat.
Je komt in het bos heel wat mensen tegen op zo'n zondag. Wandelaars met honden, trimmers die strekoefeningen doen en geitenboerderij bezoekers. Loeidruk was het daar trouwens.
Ik zag o.a. een boom met geverfde handjes erop en op de Kalfjeslaan waren de bomen omringd met houten latjes wegens renovatie aan de weg. Eind maart moet het allemaal weer als nieuw zijn heb ik begrepen.
Ook kwam ik weer eens langs het infobord over de 144 bruggen die er te vinden zijn in dit bos. Ik geloof niet dat ik ze ooit allemaal belopen heb.
Bij het kleine kinderbad (nog zonder water) liep een peuter spontaan naar me toe. Ze dacht dat haar oma er aan kwam.
Op 6.5 km even gerust bij Chez Favier. Ook daar was het een drukte van belang. De route volgend, kwam ik nog langs de kanoverhuur, waar de boten schoon liggen te wachten op mooier weer, en kruiste ik het herdenkingsstraatje met namen van de overledenen uit de 2e wereldoorlog. Het einde van de tocht ging het door de Japanse tuin, waar een monumentje was opgericht voor de getroffenen van de Tsunami en de aardbeving.
Nog even stilgestaan op de brug om te kijken naar de kerk waar ik nog deze ochtend heb staan zingen alvorens de Poelster weer in te duiken voor de finish.

Lenie van Leeuwen.