3e winterserie                               6 februari 2016                          Amsterdamse bos

Het werd een korte tocht ditmaal omdat ik nog naar een feestje wilde vandaag. Samen met Ingrid, een gymmaatje, gingen we voor de 15 km.
Ik moest wel wat geduldiger zijn dan ik gewend was. Zij had namelijk een nieuwe camera mee die ze uit wilde proberen. Steeds als ik een foto had genomen moest zij dat ook nog even doen. Het voordeel is dan wel dat ik dan ook eens op foto's sta terwijl ik bezig ben. Wel grappig om te zien.
Het was weer een uitstekende dag om te wandelen en dat vonden heel wat mensen blijkbaar want het was druk bij de Poelster. We kwamen een heel veld met Sneeuwklokjes tegen onderweg. En een frivole wintermuts op een aangeklede paal. Die heb je ook niet meer nodig met zo'n kwakkelwinter.
De eerste stop op 5 km bij Chez Favier hebben we overgeslagen. We besloten om bij boerderij Meerzicht te rusten op de 10 km. Daar was Ingrid nog nooit binnen geweest.
Aan de Duizend Meterweg zijn nu haltes geplaatst. Leuke borden met een Hooglandse koeiekop erop. Zo kun je o.a. naar de Speelweide, Meerzicht of de Geitenboerderij. Dat zal van de zomer wel ingaan denk ik.
Voor we bij Meerzicht aankwamen moesten we eerst nog even achterlangs door de Nieuwe Meerpolder en over het leuke eilandje wandelen. Iemand had op het asfalt, vlakbij de aanlegsteiger van het pontje, met krijt KUSJE geschreven. Voor Valentijnsdag volgende week? Later op het eilandje kwamen we ook iets bijzonders tegen. Een gemarkeerd stammetje op de grond, met in rode letters PLUISJE geschreven en een hartje erbij getekend. Daar is vast een konijntje of zo begraven.
Bij boerderij Meerzicht heb ik stiekum uit mijn tas gegeten. Je mag daar geen zelf meegenomen consumpties nuttigen namelijk. Er stond een dame, als een cipier met over elkaar geslagen armen, op te letten, of de regels niet werden overtreden. Erg overtrokken, als je toch al wat te drinken hebt gekocht vind ik. Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben als ze naar me toe was gekomen! Maar ze hield zich gelukkig van de domme.
Ingrid genoot in ieder geval van het leuke interieur en is van plan om er van de zomer beslist nog eens terug te komen om er pannenkoeken te eten of zo.
Het laatste stukje terug liepen we lekker vlot door. Er waren ook hier nieuwe borden geplaatst. Zo was er een boerenwandeling met aan het pad een richtingaanwijzer waarheen je Ome Piet z'n Veerpont kunt vinden. Bij het Bloesempark was de bamboebrug afgesloten met hoge hekken. Er wordt gerepareerd. In de verte zag je wel dat de struiken alweer begonnen uit te lopen.
Het was een fijne wandeling die Ingrid dan ook beslist nog eens over gaat doen met andere dames.
Zelf ga ik later met Marijke nog wel een keertje de 25 km lopen. Die heeft zij zondag gedaan met een ander wandelmaatje toen ik moest zingen. Het routeblaadje is namelijk zo goed beschreven dat de tocht gemakkelijk is na te lopen.
Mijn complimenten!

Lenie van Leeuwen.