WINTERSERIE A.W.V                               10 januari 2016                          Amstelveen

We gingen op weg deze stralende dag, om te zien wat er nu weer te beleven viel. Nou dat was de moeite waard. Het werd een heerlijke wandeling door Jac P Thijsse-, Amstel- en Beatrixpark en natuurlijk ook het Amsterdamsebos. Wat opviel waren de bloeiende planten zoals de struik in de Rododendronvallei, de Petunia in het Thijssepark en een heel veld met paarse Heide.
In het Amsterdamse bos zagen we een heel bijzondere boom met een stervorm in de stam. Bij nader inzien allemaal kauwgom,wel creatief, ik hoop dat de boom het overleeft. Er is zo te zien ook een kinderwandelpad tegenwoordig. We kwamen daar borden met kabouters tegen tenminste.
Toen we na 7,5 km bij de Bosbaan kwamen om te rusten werden we hartelijk ontvangen en kregen een speciaal gereserveerd plekje aangewezen. Bijzonder! Ze hebben zeker voordien klachten gehad over de snelheid van de service. Wandelaars willen nou eenmaal maar even zitten en snel weer weg kunnen.
Hierna trokken we het Amstelpark in. De tocht over de lange vlonder kan beter geschrapt worden. Je hoeft er niet persť overheen. Ook als het niet gevroren heeft kun je er nog over uitglijden, zag Marijke. Na dit prachtige park, ontstaan tijdens de Floriade in de beginjaren 70 liepen we ongemerkt ook nog door het heringerichte Beatrixpark. Bij het verlaten dacht ik een kerstmuts op wielen te zien maar dat bleek gewoon een (rood/witte) buggie te zijn.
Hierna liepen we door het bedrijventerrein met z'n hoge kantorenflats, en verbaasden ons over de nieuwe aanbouw. Op het pleintje bij de Hema stond een zielige, gehalveerde leeuw (van het Beatrixpark?) en er was een nog af te maken lucht/fietsbrug. Na wat trambanen te zijn overgestoken kwamen we opeens, i.p.v over De Boelelaan, langs S.C. Buitenveldert via de Gustav Mahlerlaan Iemand van ons clubje kwam daar op het lumineuse idee om hier te pauzeren. Goed plan was dat, al was het wel afgeladen druk.We zaten er wel lekker maar de stoelen werden wel bijna onder onze kont vandaan gegrist toen we vertrokken. Intussen werd er een snerttoernooi gehouden. De trofeeŽn stonden buiten te wachten op de winnaars.
Na het Anton Meesterpad, (ook geheel nieuw voor ons) nog even langs de VU en na wat omwentelingen, toen het bos weer in voor de laatste etappe. Wat over het algemeen weer bekend terrein is. Al blijft het stukje rondom Boerderij Meerzicht, sneeuw of niet, toch altijd even mooi. En ook de kleine Poel is schitterend met zijn Urbanuskerk op de achtergrond.
Hartelijk dank voor de prachtige route, we hebben er van genoten. Dank ook aan de mensen die al die tijd achter de tafels zitten om ons in- en uit te schrijven en die misshien ook wel lekker buiten hadden willen zijn met dit mooie weer.

Groetjes Lenie van Leeuwen. (Marijke, Bep en Lida)