Utrecht                               7 november 2015                          Snerttocht

Om half 11 vertrekken we met een volle bus, in de regen, naar Utrecht om te gaan wandelen bij wandelsportvereniging Jong en Vrolijk. Het is de 26e snert tocht. Dat betekent dat iedere wandelaar na afloop van de wandeling, na betaling van € 1,=, een kom snert kan krijgen. Eerst gaan we wandelen.

In Utrecht is het droog en zulk lekker weer dat we al vrij snel de jas uit doen. Later blijkt dat sinds de temperatuurmeting het nog nooit zo warm geweest is als vandaag 17,8 graden!

Vanwege deze klimatologische veranderingen is er op dit moment een groep wandelaars op weg van Utrecht naar Parijs waar op 1 december de klimaat top plaats vind, om hier op een klimaat verantwoorde manier aandacht voor te vragen.

De route voert ons langs de Vecht richting Zuilen en dan naar de Maarsseveense Plassen. Hier lopen we helemaal rondom en halverwege hebben we de rust in de Pannenkoeken hoeve. Dit is een vrij nieuw etablissement, wij vinden het er vrij kil en ongezellig uitzien.
Maar we hebben lekker koffie en thee gedronken en even van het toilet gebruik gemaakt. Na deze pauze spettert het als we buiten komen, voor we goed en wel weer op weg zijn is dat al weer over. De jas blijft uit. We lopen al pratend en genietend de route verder. Ruim op tijd zijn we terug en kunnen onze welverdiende kom snert halen.

De euro extra is door de penningmeester betaald! Eigenlijk is het geen weer voor snert, maar het smaakt toch wel erg lekker. En dan te bedenken dat ik vanavond ook nog boerenkool met worst ga eten….

Als ik in de auto op weg ben begint het weer te regenen, wat een geluk hebben wij gehad.

Jolanda