Hoofddorp                               11 oktober 2015                          Herfstkleurentocht

Al fietsend naar het Arnolduspark, was het deze dag best koud zonder handschoenen aan. Het jasje was ook wel akelig dun maar wandelend heb je daar geen last meer van. Aangekomen bij de start schreef ik ook alvast in voor Bep en Lida. Na een kopje koffie gingen we snel van start.
We zijn heel wat bekends tegengekomen. Het is tenslotte je thuishaven nietwaar. Zoals o.a. het Oude Raadhuis, het (echte) witte kerkje aan de Raadhuislaan en aan het einde van de tocht het Polderhuis, molen de Eersteling en Dik Trom.

Dwalend door de boseilanden kwamen we twee verlaten liggende fietsen tegen. Hierna riep Lida spontaan:” ik liet ze, want het waren die twee van die fietse”. uit een gedichtje van Toon Hermans. De rest van het gedicht was zoek. Twee mountainbikers namen bij de gezichtenbrug een erg riskante afdaling voor mijn neus. Bij het Skagerrak zagen we onder de bomen tamme kastanjes. Nog nooit gezien, terwijl ik er toch regelmatig langsfiets.

Aan de Toolenburgerplas was de jonge duikers club aanwezig. Zelfde planeet, andere wereld is hun slogan. Het Paradijs was heel mooi. Het lopen over het Martin Luther King pad stemt mij ook altijd erg blij. Maar ik miste het Haarlemmermeerse bos zo erg met al zijn herfskleuren,daar kon het pad door het wandelbos ook niet aan tippen.

Heel verrassend vonden we de nieuwe route van Park 21 ( in aanleg) Mooi om te zien hoe er langzaam aan structuur in komt.We liepen voor het eerst over een brug daar, en zagen het nieuwe Lyceum, de seniorenflat in wording en achter ons het Willem Alexandersportcomplex.Ook het Windzwaard op de rotonde die als een baken voor het begin van wijk Floriande staat, was goed waar te nemen. Na wat gezigzag door een nog vrij kaal landschap kwamen we weer op de oude vertrouwde IJweg bij de Arie Cornelishoeve uit.Wie weet tot hoever we volgend jaar kunnen wandelen daar. Het gaat vast heel mooi worden.
Een ding moet me nog van het hart. Ik wil niet zeuren maar er is zo weinig rust onderweg. Bij toeval zagen we een open deur bij een gymzaal te Skagerrak en mochten we daar even gebruik maken van het toilet. Het Paradijs opent pas om 12 uur en daar kwamen we veel te vroeg langs.
Gelukkig konden we in dit geval bij ons eigen thuishonk terecht voor koffie en toilet. Kan daar rekening mee worden gehouden bij het uitzetten van de route? Dat zou heel fijn zijn. Al met al hebben we genoten van de uitstekend gepijlde route. Een hele kunst om steeds weer wat nieuws te bedenken zeg ik altijd maar zo. Bedankt daarvoor en tot ziens

Lenie van Leeuwen.