Bergen op Zoom                               19 september 2015                          Krabbentocht

Om half 8 vertrekt de kleine bus met 22 leden naar Bergen op Zoom om deel te nemen aan de 50e Krabbentocht. Onderweg nog wat spetters maar dat mag geen naam hebben.
In de bus ook ons nieuwste lid de heer Hoekstra uit Hoofddorp. Aangekomen bij de start gaan we allemaal naar binnen, ik probeer iedereen in te schrijven maar dat stuit wat op bezwaren bij de mevrouw achter de starttafel.
Of ik iedereen apart in wil schrijven, doen we nooit dus ook nu niet. Een andere dame wind dit geen bezwaar als ik dan maar wel duidelijk opschrijf hoeveel mensen de afstand lopen.
Uiteindelijk krijgt toch iedereen een eigen startkaart, op vertoon hiervan krijgen we een verrassing onderweg. Hoe moeilijk kan je het maken. Na een kopje koffie ga ik samen met Josien op pad voor de 24 km (blijkt 22 km te zijn).
We gaan al snel het bos in en ook de jas/het vest gaan al snel uit. Het is heerllijk weer om te wandelen.
In het bos is wel goed te merken dat het de afgelopen week behoorlijk geregend heeft, er liggen behoorlijke plassen waar we omheen moeten slaommen. Als we bij de 1e rust aankomen begint het behoorlijk te regenen, wij gaan met de koffie onder het afdak zitten en als de koffie op is is het ook weer zo goed als droog.
In het gebouwtje zelf zit een bruidsppar koffie te drinken.
Een bijzondere locatie voor zo'n speciale gebeurtenis vinden wij.
Niemand heeft een routebeschrijving op papier meegekregen, alleen de pijlen volgen en goed opletten bij de splitsingen dus.
Wij gaan in de fout bij het klimbos maar hebben dit als snel in de gaten en hoeven dus maar een klein stukje terug.
Om de rust die daarna komt te vinden is een iets lastiger punt. veel wandelaars zitten bij het restaurant dat tegenover het pad ligt dat we uitkomen.
Na deze denken we wel wanneer komt nou die verrassing die ze ons belooft hebben?
We hebben al 2 keer onze startkaart laten zien maar nog geen verrassing gekregen.
Na een klein half uurtje komen we via een viaduct over de A4, trapje naar beneden en daar staat een tentje van de wandelvereniging met de verrassing.
En wat voor eentje Een soort puddingbroodje overgoten met glazuur, heerlijk maar wel groot. De startkaart hoeven we niet te laten zien....
De mensen uit Bergen op Zoom noemen dit een koeienvlaai, Het lijkt er inderdaad wel op. Na deze onderbreking is het nog een kleine 6 km naar het einde.
We drinken nog wat en om half 4 is iederen weer terug en kunnen we naar Aalsmeer.
Het is in het bos goed te zien dat de herfst in aantocht is, de bomen beginnen hier en daar al wat te verkleuren.
Ook hebben we heel veel paddenstoelen gezien, ideale omstandigheden hiervoor: vochtig en warm.

Wandelgoeten van Jolanda