Medemblik                               5 september 2015                          Radboudwandeltocht

De bus zat vol. En dat had Ina niet verwacht met deze weersvoorspelling. Er kwamen zelfs nog aanmeldingen bij op vrijdagavond,vertelde zij. Waarschijnlijk omdat het de eerste rit is na de zomerstop.

Bij benadering van de start ging me een lichtje op. Het is 5 jaar geleden dat we hier ook waren en toen was ik zeer verbolgen dat ik het kasteel niet tegenkwam terwijl de tocht wel deze naam draagt. Gelukkig ben ik nu wel aan mijn trekken gekomen. We werden er zelfs omheen geleid.

Destijds hóórde ik alleen maar de fluit van de stoomlocomotief, nu hadden we het geluk hem ook tegen te komen te Opperdoes. Weinig aardappels gezien daar, wel heel veel kolenvelden. Terwijl ik met Josien samen pogingen deed om een regenjas aan te trekken (harde tegenwind) zagen we wel een schuur met “Power to the pieper” erop, dus ze moeten er nog wel zijn. Eer dat de jas aan was werd het alweer droog trouwens.

Heel veel herkend onderweg zoals het huis met” De jeugd van vroeger” waar allemaal oude poppen achter het raam staan. De slootplank met het overbodige bordje “Puntdraad” kwamen we ook weer tegen. Maar er was ook een nieuw huis met allemaal clowns achter de ramen.

In Oostwoud rustten we even bij Café Post op 7,5 km. Voor de overige 9.5 km hadden we wel 2.10 uur de tijd. Moet toch kunnen dachten we. Het is ons niet gelukt, helaas.We waren te laat. Grappig als ik teruglees dat 5 jaar geleden de bus ook al op ons stond te wachten. Ik denk toch dat ze daar in Medemblik met een andere meetlat meten.

Vooral langs die verscheidene havens viel het ons erg tegen. Dan denk je de Pekelharinghaven te hebben gehad en ben je nog maar aan het begin en krijg je vervolgens nog de Oosterhaven en de Oude haven voor je kiezen. Gelukkig las Jozien nog op tijd dat we over de ophaalbrug moesten. De pijl voor ons neus wees een heel andere kant op!! Dus we zijn niet verdwaald. Dat was 5 jaar geleden wel het geval. Erwin verscheurde toen zelfs uit nijd zijn routeblad! Kortom vertrouw niet alleen maar op de pijlen maar ook op je gezonde verstand.

Al met al was het wel een heel mooie route, hij had alleen wat korter gekund. Ik hoop dat er niet al te veel mensen zich geergerd hebben aan onze late aankomst. We hebben echt ons best gedaan om op tijd te zijn.

Hartelijke groet, Lenie en Josien.