Ommen                               6 juni2015                          Deurstapperstocht

Een keertje vroeg uit de veren voor een bustocht naar Ommen. Met een grote bus die half vol was. De reden dat we om 7.30 uur weg gaan vanaf het zwembad. Half vol, jammer maar de mensen vinden het te vroeg. En heel veel mensen mopperen altijd dat ze niet kunnen slapen en altijd vroeg wakker zijn. Dan kunnen ze toch wel mee gaan.
Na een snelle rit moesten we voorbij Ommen zijn voor de start. Na een kop koffie op weg voor het eerste deel. Dat ging buitenom tegen de bosrand aan en het weiland. Daarna een stukje bos maar dezelfde weg weer terug. Het was een klein stukje want anders konden we niet langs de Vecht komen. Een mooi gebied lans het water, geschikt voor allerlei soorten kano's.
We kwamen weer bij de start, niet zo fijn voor mij want dan heb je de neiging om te stoppen. hebben we niet gedaan want het tweede deel van de 10 km was zeker de moeite waard met prachtige bossen, heuvel op en af en soms een gevaarlijke oversteek via stenen over stromend water. We hebben onze voeten droog gehouden met dank aan een dame die aan de wandel was.
Na een biertje en frisdrank gingen we weer met een omweg op huis aan en dan met vakantie.

groeten Henk O