Oosterbeek                               9 mei 2015                          Veluwse Lentetocht

Eerst twee bussen toen maar een bus maar wel een grote. Even voor de goede orde, als men op de wachtlijst staat en u spreekt iets anders af wilt u an ook afzeggen.
Dus met een bus naar Oosterbeek, voor de mensen die dat niet weten, het ligt tegen Arnhem aan in een bosrijke omgeving. Tegeneen heuvel zien wij ook niet op en daar waren er vandaag genoeg van.
De heenweg verliep voorspoedig en binnen de tijd die de chauffeur had bedacht waren we in Oosterbeek.
Het startbureau was niet erg groot maar wel was er voldoende ruimt voor de koffie.
Op weg voor de 5 km en meteen moesten we iets omhoog terwijl de trein beneden langs een groene wand reed. Het station was trouwens ook in de diepte gelegen. Stoppen trouwens niet veel treinen dus kan je naar Arnhem beter de trolleybus nemen want die koomt elke 10 minuten.
Gecontroleerd op een bankje in de zon. Na de spoorbrug ging nog steeds omhoog, wel geen berg hoor maar ik voel dat meteen aan me linkerbeen. Nog steeds een overblijfsel van de zeepslag jaren geleden opgelopen en vraag me niet hoe dat is gebeurd.
Het was een heel eind dat we moesten stijgen maar ik denk altijd maar wie moet stigen moetook een keer dalen. En dat is ook zo. Dat voel ik wel maar daar heb ik niet zoveel last van. Bij de meeste mensen is klimmen makkelijker dan wanneer met moet dalen. Toch ging het voorspoedig want we waren al snel in het dorp en toen zijn we even in de buitenlucht gaan zitten.
De 10 en 15 km moesten door een laag tunneltje het geen natuurlijk wel de nodige opmerkingen en lachsalvo's teweeg brachten. Vooral lange mensen waren daar de dupe van.
Dat het zwaar was konden wij zien aan de tijd van terugkomst in het startgebouw. Ze waren op tijd maar het was kielekiele hoor. Er ws wel tijdom nog even maar het toilet te gaan. Na een mooie dag, de regen bleef weg, gingen we weer op huis aan.

Henk O