Amsterdamsebos                               2 en 3 mei 2015                          Poel en Bostocht

Was u er ook eo 2 en 3 mei??? Nee he, dan heeft u heel wat gemist. De natuur in onze eigen buurt is mooier dan u denkt. Ver weg ook natuurlijk maar als je het wil zien ook in onze eigen omgeving, zelfs in ons eigen dorp.
de zaterdag was heel mooi weer en dat leverde een redelijk aantal wandelaars op die zeer tevreden waren over de parcoursen. Niet alleen de route zelf maar ook het pijlen was perfect. Zeurpieten blijf je altijd houden maar dat is en maar een. Voor de zondag werd er heel slecht weer voorspeld en u begrijpt het al, dan komen ze niet en dat was te merken.
Maar ik kijk op weeronline en die zei in de middag wat regen. Daar ben ik maar vanuit gegaan en toch 5km gaan lopen. Samen met een kennis die wel benieuwd was naar de Amstelveense parken en gingen weg tegen 11 uur.
Het was droog en redelijk weer alleen de wind was weer aanwezig. Er werden minstens vier parken bezocht met de meest vreemde planten en bloemen. Soms meer een enkele soms velden vol. Met daarnaast de waterpartijen was het een mooi gezicht en hebben we genoten van de omgeving. Toch ook nog een stukje bos op de terugweg, ook mooi en weer anders dan in de winter. we hebben het rustig aan gedaan en van alles te kunnen genieten. Onze kennis vond het heel mooi en was zeer voldaan.
Soms was er onderweg een beetje regen maar dat stelde weinig voor en daar werd je niet echt nat van. Weeronline had aardig gelijk gehad,
Wanneer alle mensen daar hadden gekeken hadden we zeker meer deelnemers gehad dan het schamele aantal van deze zondag.
Weer thuis smaakte de soep weer best. In deze tijd had dat natuurlijk ijs moeten zijn. Niet dan?

Henk O