Aalten                               11 april 2015                          Uitgaansdag

Er konden deze keer 85 leden mee naar Aalten in de Achterhoek. Even leek het erop dat twee leden niet mee konden maar die waren ook er laat met inschrijven.
Toch nog geregeld, dus iedereen weer blij. Deze keer geen boottocht maar gewoon wandelen en ook geen geld terug krijgen. Wandelen is in feite ons hoofddoel en dat daarnaast gezellig doen met koffie drinken en eten is mooi meegenomen. toch zijn we een dag uit dus als men wat minder wil lopen dan anders is dat niet zo vreemd.
We gingen met een omweg naar de koffie anders waren daar veel te vroeg geweest en was de tent nog gesloten geweest. Daar er een groot bos achter het restaurant ligt moesten we voorkomen dat men daar in verdween. De koffie was in Bennekom in de Panorama Hoeve Alles smaakte best maar er was iets anders afgesproken.
Heeft u niets van gemerkt maar alles is goed gekomen en naar onze zin geregeld. Bijna op tijd weer in de bus en op naar Aalten voor de wandeltocht. Het weer was redelijk maar soms wat spatten en dat voorspelde niet veel goed. Dat viel achteraf wel mee al moest toch de regencape om en dat heb ik maar zo gelaten tot het einde van de tocht. Het startlokaal, een pannenkoekenhuis, zag er leuk uit met heel veel treinattributen en ook de stoelen in het restaurant waren treincoupes. ook boven tegen het plafond reen een trein in de rondte. Het parcours voor de 5 km vond ik behoudens het laatste gedeelte niet geweldig, maar ja in die buurt zijn nu eenmaal niet zoveel bossen.
Even over half vier was iedereen weer present en konden wij onze reis vervolgen voor het diner. Via Varsseveld, Terborg, Etten en Zeddam gingen we naar s'Heerenberg voor het diner. Midden in het dorp is een prachtig kasteel te bewonderen en te bekijken maar daar was geen tijd meer voor.
In de tuin na de slotgracht is een koetshuis en daar gingen we eten. De gelegenheid, Heeren Dubbel was vanaf 16.00 uur gesloten omdat wij kwamen dus hadden we het tijk alleen. Eerst uiteraard een drankje en daarna een voorgerecht. hoofdgerecht eneen toetje van diverse soorten ijs en pudding of iets dergelijks. Het hoofdgerecht werd voor mij opgediend in hap klaren brokken, heel attent.
Ook de chauffeurs hebben heerlijk gegeten al had ik het vermoeden dat de keuze geheel aan hun werd overgelaten. Na het diner was er nog even tijd voor een loopje door de tuin en konden de fotograven hun gang gaan. Dan op weg naar huis en meer dan 12 uur werden we weer afgezet bij het zwembad na een succesvolle dag, dacht ik zo te weten,

niet dan?? Henk O