Hoofddorp                               11 oktober 2014                          herfstkleurentocht

Deze keer heb ik gewandeld met een viertal dames en mijn fototoestel vergeten mee te nemen. Maar geen nood, de 2e helft van de tocht had ik hem weer paraat. Bij de Toolenburgerplas, en dus bij mij thuis, konden we namelijk rusten en gelijk mijn toestel ophalen. Voor aankomst belde ik naar mijn zoon Thijs om te vragen of hij even koffie wilde zetten, wat hij keurig gedaan heeft. Iets eerder op de route, in het Paradijs, hebben we ook lekker gezeten.

We waren iets te vroeg bij de snackbar maar mochten er, na vriendelijk aandringen, toch naar binnen voor een sanitair stop en wat te drinken. Hartelijk dank daarvoor.

De tocht viel me zwaar, al was die best mooi. Ik had namelijk vanaf 31 augustus voor het laatst 25 km afgelegd.en dat was te merken, heb er zelfs een blaar aan overgehouden. Lia, uit Amstelveen, die hier nog nooit gewandeld had, vond het ook een mooie route. Ze wist niet dat Hoofddorp zoveel leuke paden had en over de ruim opgezette wijken was ze zeer te spreken. En dan zijn we nog niet eens in het Haarlemmermeerse bos geweest!

Het weer hield zich redelijk goed alleen het laatste uurtje moest toch nog even de regenjas aan. Mijn regenjas van Stevo is hierbij nog gebruikt door een medeloopster die niet op een bui gerekend had.

Bij de finish in het Arnolduspark zag ik waarachtig Renate mijn dochter met haar vriendin. Die was ook ijverig aan het wandelen geweest. Ze oefent om in december vanuit haar huis te Amstelveen naar het glazen huis van Serious Request te Haarlem te lopen. Een hele opgaaf lijkt mij. Ik zal heel trots op haar zijn als ze het daadwerkelijk volbracht heeft.

Kortom het was weer gezellig zo.
Lenie van Leeuwen.