Krimpen a/d Lek                               20 september 2014                          Loetboswandeltocht

Krimpen a/d Lek Loetbostocht 20-09-2014 Eindelijk weer eens met de Aalsmeerse wandelvereniging op pad. Dat werd hoog tijd, ik begon de club al te missen. Koos reed ook weer als vanouds naar Oegstgeest. Met een nieuwe bus, nog wel wat aarzelend, maar de reis verliep uitstekend. Al dacht ik dat hij verkeerd reed toen we het bord Krimpen aan de IJssel zagen. Bij IJsblub Thialf vroeg ik met zelfs even af of we wel in de goede provincie zaten. Maar het klopte allemaal.
.
Samen met Josine en Jolanda gingen we voor de 15 km aan de wandel. Binnen een mum van tijd waren we Krimpen aan de Lek uit. Waar we toen liepen is mij ook een raadsel. Ergens hadden we verwacht de Lek of de IJssel nog tegen te komen. Maar ook die bleven buiten schot. Al wat we zagen was natuurgebied met afwisseling van een volkstuin. Nou is dat best mooi, maar persoonlijk vind ik wat meer variatie toch leuker. .
.
Het wandelweer was best al was het wel benauwd doordat er geen zuchtje wind stond. We hebben wel 2x afgestoken onderweg. De eerste keer per ongeluk de tweede keer expres. Konden we lekker op tijd terug zijn voor een dorstlessend pilsje. .
Meest opmerkelijk op ons pad was een hondenzwembad en een veldje met mooi uitgesneden houtwerk, bereikbaar via palen in de sloot. Ter demonstratie werd ik daar even voor op de foto gezet door Jolanda. .
.
Volkstuin “De Amateur”vonden we niet bepaald amateuristisch het zag er zo perfect uit als een vakantieoord. Daar zagen we op elkaar gestapelde pallets ingericht als insectenhotel. Heel origineel. Bij rustplaats “Ons Honk”zaten we zo heerlijk buiten te genieten dat de dames moesten worden gepord om weer verder te gaan. .
Vervolgens liepen we over het Berenklauwpad en Lepelaarsbospad en heel veel andere paden en vlonders die lang zo spannend niet waren als ze op papier leken. .
Aan de overkant van een slootje was nog een zwart rund zijn dorst aan het lessen en over één brug mochten alleen voetgangers gaan en geen onderhoudsverkeer. Spannender werd het niet. .
.
Keurig een halfuurtje voor tijd waren we toen weer bij de ijshut, waar de rest van het busgezelschap allang was aangekomen. .
.
Het was me weer aangenaam. .
.
Lenie van Leeuwen.