VOORTHUIZEN                              24 mei 2014                          Schuiteman

We vertrokken voor de laatste keer met de oude bus. De nieuwe is gelukkig al ingereden bij Stevo. De kinderziektes zijn er uit. Bij die rit hadden we zeker 'n half uur vertraging. Er rammelde wat zodat de chauffeur moest stoppen om het te verhelpen.
Maar goed, deze oude bus bracht ons nog moeiteloos naar onze bestemming.

Op de wandeling verwachtte ik de heide te zien, maar dat werd een miserabel klein stukje. Het was wel een afwisselende tocht met bos en weide en mooie boerenhoeves. Beslist ook de moeite waard.

Nauwelijks onderweg werden we steeds belaagd door een of andere oldsmobielclub waar echte Rolls Royces aan meededen. Wel leuk hoor maar het was wel stofhappen .

Ook zagen we in een klein dierentuintje een pauw lopen tussen fazanten en andersoortig pluimage. Ineens ging zijn staart omhoog, toeval dacht ik, dus stond ik schietklaar met m'n toestel. Wat bleek, dit gebeurde op fluit commando van een heer achter mij. Moet je toch ook eens proberen.
Halverwege werden we gewaarschuwd voor wandelaars in de omgeving! Vooral niet op letten als ze je tegemoet komen, naar of van de rust. Zo hadden we dus mooi af kunnen snijden, maar we waren te gretig voor de koffie. Hoewel dat bleek slootwater te zijn. Elly zat er luidkeels over te klagen via haar mobieltje.Ik heb toen maar gewoon even om nieuwe koffie gevraagd. Maar ook die was niet om over naar huis te schrijven, helaas .
De mensen waren wel heel hartelijk en ach het was heet en nat.

Aan het eind van de tocht zagen we pas het bordje Voorthuizen. Op een aankondiging stond nog vermeld dat hier de laatste zaterdag van juli oogstfeesten worden gehouden. Wie wil touwtrekken of kijken bij de klompenmars is van harte welkom.
“Nou de blaaskapel mag nu wel beginnen” zei ik tegen Jozien bij de finish. En laten ze dat nog nog doen ook, net of ze een seintje hadden gekregen.
Iedereen stond voor ons neus uitgebreid patat te eten. Die kon je op je comsumptiebon halen na binnenkomst. En in de bus naar huis kregen we ook nog een doosje eieren. We waren niet voor niets in de gemeente Barneveld.
De vereniging vierde hun 10 jarig bestaan en heeft ons op die manier getracteerd. Dit terzijde, de opbrengst was ook nog voor het goede doel, een hospice voor kinderen. Het was uitmuntend goed gepijld en beschreven en de dag kon niet mooier.

Tot de volgende wandeling maar weer.

Lenie van Leeuwen.