Amsterdamsebos                25KM              8en9 februari 2014                          winterserie

Wel 2x deze afstand gedaan. Op beide dagen was het veel regen en wind. Het voordeel na zaterdag was dat ik de weg nu alvast goed kende en dus ook wist waar de modderpaadjes lagen. Zaterdags liep ik met Bep en Bertie en heb ik ook foto’s genomen. Zondag heb ik met Jolanda hetzelfde parcours afgelegd. Heel eigenaardig vond ik het dat we op beide dagen op dezelfde tijd terug waren. Terwijl ik op zondag geen foto’s meer nam en we op de eerste rust zeker een half uur voorsprong hadden in tijd. Uiteindelijk bleek het allemaal niets uit te maken.

Een dame die ons snel passeerde was razend enthousiast over deze tocht. Ze had vliegtuigen zo dichtbij gezien dat ze dacht ze bijna aan te kunnen raken. ” Waar komt U dan vandaan”, was mijn vraag.” Uit Barendrecht”, zei zij. Logisch dat ze zo verguld was, dat zie je daar natuurlijk niet. Ook kwamen we nog een groepje wandelaars uit Rotterdam tegen. Daar kon ik weer aan vertellen hoe mooi ik de Griendentocht te Rhoon had gevonden, waar ik laatst met Stevo geweest was. Dat was een tocht dwars door een Wilgenbos. Zo is er voor elk wat bijzonders te zien als je verder weg gaat om te wandelen.

We kwamen op zaterdag precies op tijd binnen om mee te maken dat Sven Kramer als 1e geeïndigd was op de 5 km afstand,bij de olympische spelen in Sotsji. Het was gezellig druk bij de Poelster, waar iedereen aan de buis gekluisterd zat. Het was helemaal feest toen bleek dat de Hollanders zelfs plaats 1,2 en 3 hadden bemachtigd.Op zondag waren opmerkelijk minder mensen op de been. Misschien wel omdat Ireen Wüst om 12.30 u aan het schaatsen ging. En ook zij behaalde glansrijk het gouden podium. Een pluim voor de mensen die de pijlen hebben gezet dit weekend. Die verdienden ook een medaille wat mij betreft. Dat was echt afzien. Ze kwamen ons tegemoet fietsen en waren tot op het bot natgeregend zo te zien. Achteraf viel het voor ons wandelaars allemaal wel mee hoor. We waaiden na de buien lekker snel weer droog.

Te Badhoevedorp is zondag nog een wonder geschied. Helaas heb ik het niet op de foto kunnen zetten, maar ik heb Jolanda als getuige. Daar stond namelijk een onbemande elektrische rolstoel bij de bushalte. Ter plekke genezen en gewoon de bus genomen!

Lenie van Leeuwen.