2e Winterserie                          Amstelveen                11/12 Januari 2014            Amsterdamsebos.

Deze zondagmorgen had ik weer om 9 uur bij de Poelster afgesproken met Marijke. Het was op sommige plekken wel verraderlijk glad. Dat merkten we gelukkig snel genoeg op. Zodat we, onder een klein viaduct doorgaande, voor alle zekerheid maar aan de reling hingen en daarom de lange vlonder ook maar hebben overgeslagen. We zagen voor ons neus al een wandelaar die eroverheen strompelde en vonden het veiliger om ernaast te lopen. Je moet de goden niet verzoeken.
.
Bij het glazen huis was het een Janboel. Het parkoers liep daar kris kras door omgespitte grond met modderpoelen en rood-witte linten. Daar waren we dan ook het spoor even bijster. Voor de rest hebben we alleen maar genoten onderweg. .
.
Op dat oude Floriade terrein wordt heel wat gerenoveerd zo te zien. De vuilnisbakken o.a waren geheel in nieuwe stijl met een mozaïeken bol versierd. De spreuk op een bol met: some people dance in de rain others just get wet, vonden we de leukste. De laag mist aan de grond in het bos heeft ons ook even vol bewondering stil doen staan. .
.
In het Gijbrecht van Aemstelpark zagen we plots een grote Hindoestaanse schotel op een grasveld. Er is mij tijdens een kerken-zonder-grenzen-tour eens verteld dat de Hindoe geen tempel nodig heeft maar de vrije natuur prefereert om hun God te eren. Ik neem dus aan dat deze schotel de ontmoetingsplek aangeeft. Ik meen dat het in ditzelfde park was waar we de Koningslinde tegenkwamen. Een boom met versierd hekwerk eromheen, geplaatst ter ere van onze nieuwe koning op 30 april 2013. (bind me er niet op vast, we zijn heel wat parken doorgekomen deze dag.) .
.
Kortom we hebben weer heel wat nieuws opgestoken tijdens onze tocht. En dat maakt het wandelen dan ook zo leuk. Aan de Bosbaan zagen we zelfs de lange limousine van het programma “het Familiediner” geparkeerd staan. In welk restaurant zou die ruzie nu weer geslecht worden? Ik ben hem in Hoofddorp ook al eens tegengekomen. Hij moest toen heel wat manoeuvreren om de kleine rotonde aan de Assumburgweg te nemen. .
.
Met een voldaan gevoel zijn we weer teruggereden en hebben thuis nog nagebabbeld onder het genot van een lekkere bakkie snert. De A.W.V wordt weer bedankt voor deze mooi uitgezette route. .
.
Lenie van Leeuwen.