1e Winterserie                          Amstelveen                14/15 december 2013            Amsterdamsebos.

Je kan tegenwoordig niet meer zo makkelijk de Poelster bereiken via de Oude Schipholweg, maar met een omweg door het bos kom je er ook. Er zijn al heel wat mensen van start gegaan zei Marijke die mij al opwachtte daar.
Het is nog steeds te warm voor deze tijd van het jaar, maar klagen doen we daar niet over. En er waren gelukkig ook geen regenbuien bij, al hebben we wel gesopt want het bos was wel erg drassig van de nacht ervoor. De tocht ging richting Amstelveen, door het Middenpoldergebied waar nu schapen liepen i.p.v. koeien en vlakbij Ouderkerk voorlangs boerderij Elsenhove weer terug. Op 9,5 km hebben we dit keer wel gerust bij Grand café Carmen.(het sportcentrum te Amstelveen.)

Hierna trokken we dan toch eindelijk weer eens ouderwets door het Amsterdamse bos. Te Bovenkerk bleek nu de toren van de Urbanuskerk in de steigers te staan. Wanneer zal men daar eens mee klaar zijn. Het pas afgesneden riet bij de Kleine Poel lag hoog opgestapeld tegen de brug. Het is vreemd als je ineens zo’n hooiberg voor je neus ziet. De eerste sloot die we passeerden aan de Noorddijk stonk een uur in de wind naar rotte eieren, om eraan te ontkomen liepen we direct een stuk sneller. We zagen nog verscheidene kanovaarders lekker aan het peddelen. Die genoten natuurlijk ook nog van het mooie weer.

Gelachen hebben we onderweg om een Labrador die over de brug poogde te komen met een grote stok in haar bek. De stok was te breed waardoor ze tot twee keer toe tegen de leuning aanliep. De derde poging slaagde doordat ze toevallig de stok aan een kant schuin hield. En dan loopt ze van de brug af tegen een tegemoetkomende hond aan. Heel komisch om te zien, maar moeilijk te omschrijven. Bij de Blauwe draaibrug aangekomen konden we voor het eerst over een voetpad die ons onder de weg door geleidde. Dus nooit meer die gevaarlijke oversteek daar. Op 17.5 km hielden we halt bij Chez Favié. Het was daar oergezellig. Rondom de kiosk was het afgezet met tentdoek. Aan een kant klonk muziek van een accordeon en er brandde een vuurkorf. Een gereserveerd feestje waar wij, ernaast zittend, van mee konden genieten. Marijke nam er snert die ook nog eens razend vlug werd geleverd. Ze had keuze uit wel 4 soorten soep. Op een affiche stond er reclame van de elektrische tram. Die een kerst en een oliebollentocht aanbied voor de komende weekenden. Leuk idee voor de kerstvakantie! Zoek op www.museumtramlijn.org voor verdere info. Zo zie je maar, er is altijd wel weer wat nieuws te vermelden.
Aan het eind kwamen we door het Bloesempark. Toen we over de bamboebrug liepen dachten we dat er wat aangebouwd was. Gewoon gezichtsbedrog het wekte die indruk omdat er bomen aan de zijkanten waren gekapt. Het was weer lekker om gewandeld te hebben hier.
Lenie van Leeuwen.