Wintertocht                                          7 december 2013            Geldermalsen.

Om mee te rijden naar Aalsmeer fietste ik naar Iny die dag. Bij mijn binnenkomst was ze nog ijverig bezig met een verslag schrijven over de vorige tocht te Naarden. Intussen dacht ik haar te helpen door de achterdeur af te sluiten. Ze gierde het uit, ik had bijna haar man, die in het kasje stond te roken, buitengesloten! Dan zou die daar toch de hele dag hebben moeten zitten zeg!

De bus was weer afgeladen vol zoals wel vaker de laatste tijd en Koos was weer present als chauffeur. Moeten we soms weer terug naar 2 bussen? Mirjam en Elly waren er in ieder geval weer bij dit keer. Samen met hen en Doke gingen we van start om 11.45 u . Het weer leek erg grauw maar de temperatuur was best. Mirjam geloofde niet dat de zon nog door zou komen maar na een flink buitje was die er dan toch. Zij het wat waterig. Op 4,5 km was de eerste rust in De Hoenderik. Een mooie fruitboerderij die gezellig was ingericht. We wandelden door Tricht en Buurmalsen om later weer in Geldermalsen terug te keren.

Leuk aan deze tocht was het landschap met zijn oeroude bomen waar zo af en toe nog een vergeten appel of peer tussen de takken hing. Creatief met hout zijn de mensen hier ook. Leuke popjes en gezichten gemaakt van boomschijven zagen we onderweg. En voor zelfgemaakte advocaat, vruchtensappen, honing of scharreleieren kun je hier ook terecht. Maar niet op zondag.

Na de rust kregen we de keus om, i.p.v. het originele modderpad, een asfaltpad te nemen. Natuurlijk doe je dat denk ik dan. Toch waren er nog leden die dat pad namen, en naderhand mopperden. Zeg Koos, ik zag nog een wegwijzer met een link naar jou die verwees naar Den Oeststeeg. (Je hoeft alleen maar een paar letters om te draaien nietwaar.) Dat was het modderpad! Goed dat we dat niet bewandeld hebben. Het was sowieso heel verstandig van je om de mensen alleen aan de voorkant je bus in te laten. Scheelt toch een hoop schoonmaakwerk.

Mirjam, ik heb nog even gezocht in de oude doos. De hoefijzerstoel die we nu zagen onderweg is echt dezelfde. Op 5-3-2011 liepen we hier ook toen je mij erin zittend gefotografeerde. Destijds was men in de omgeving volop aan het snoeien aan de bomen, nu liepen we door een verstild landschap.

Het blijft elk seizoen mooi om hier te wandelen.

Lenie van Leeuwen.