Aalsmeer                           30 november 2013                          Sint Nicolaastocht

Het was moeilijk om naar Aalsmeer te rijden. De felle, lage zon verblindde me zo dat het een wonder is dat ik heelhuids aankwam.
Om 9.15u starten lukte ook niet meer. Er stond een meterslange wachtrij. Gelukkig stond Bertie er al zodat ik koffie kon bestellen intussen. Maar ook dat liep stroef. Het meisje aan de bar kwam schone kopjes tekort! Om ca 9.30u gingen we dan toch van start, Marijke Bertie en ik.

Over het parkeerterrein liep het via de Legmeerdijk direct rechtdoor richting Amstelveen. Bij de Randweg moesten we ineens over een fietsbrug die ik nog nooit gezien had. Daarna was mijn oriŽntatie foetsie. Er is hier inmiddels erg veel veranderd in de omgeving sinds ik verhuisd ben.
Bij de trambaan van Amstelveen wist ik weer waar we waren. Alleen al uit nieuwsgierigheid zijn we winkelcentrum Middenhoven ingegaan. Bij A.H. hebben we een gratis bakkie gehaald en we waren de enigen niet.
Twee heren stonden er zelfs een croissantje bij te nuttigen. Of ze die hebben afgerekend is de vraag.

Onderweg werden we steeds aangehouden met de vraag waar we mee bezig waren. Maar een dame wist ons te vertellen dat ze het op het nieuws had gezien.
Dus nu loopt het vast storm voor nieuwe aanmeldingen bij A.W.V. Aalsmeer.

Bij de Meerkamp aangekomen hoefden we dus geen drinken meer. Wel hebben we er buiten op het terras gezeten om ons boterhammetje te eten. Want het weer leende zich daar uitstekend voor.
Op naar Aalsmeer- Oost daarna. Het liep zo van de ene nieuwe wijk naar de andere toe. Ook daar hebben we het winkelgedeelte aangedaan. Wat erg leuk was omdat er dansende Pietjes bezig waren. Eentje had zelfs een fleurig rokje aan.

Op de hoek Machineweg/ Aalsmeerderweg lag de hele kruising open. Er was voor supermarkt Hoogvliet daarom een noodbrug gemaakt anders zijn ze niet bereikbaar meer. Hier weken we weer van ons pad af om de kringloopwinkel te bezoeken. Die was best leuk. Bertie kocht er nog een colbertje en ik een wikkelrok voor resp. 5 en 3 euro.
De weg leidde ons daarna over de Hoge Dijk. Dit vond Marijke het leukste stukje van de hele tocht. Op al die straatjes had ze het niet zo. Persoonlijk vond ik de tocht wel leuk. Het was weer eens wat anders al had een parkje tussendoor best wel aardig geweest. Maar van de winter krijgen we vanuit de Poelster ook nog heel wat boslucht te happen.

Nog even gestopt bij Sportzicht waar werd aangekondigd dat sint er de volgende dag op bezoek zou komen. En op de Ophelialaan Pietjes gezien in een leuk karretje terwijl Karel de Boer de kerstboom er aan het plaatsen was. Een groter contrast is niet mogelijk.

Bij de finish ons speculaaspopje gekregen, dat was het weer voor 2013 wat de sinttochten betreft.

Fijn gewandeld. Lenie van Leeuwen.