Breda                              28 september 2013                          Markdalwandeltocht

Dat was vroeg uit de veren maar er werd heel mooi weer voorspeld dus dan geeft het niet want dan is het zo genieten en dat eind September met de zon die toch nog wel zijn kracht heeft.
Het was even wachten op de bus maar die moest vanwege wegwerkzaamheden via de afslag Nieuw Vennep weer terug naar Aalsmeer en ja daar gaat wat tijd in zitten. Toch nog om 7.30 uur vertrek met 25 vroege vogels. We zouden een kleinere bus krijgen maar die was bezet dus we konden allemaal liggen het was namelijk een bus voor 62 personen.
Erg ruim dus maar moet een keer kunnen. Het is toch jammer dat de andere leden niet vroeg willen opstaan want het is toch altijd wel de moeite waard en men kan dat eens een andere afstand lopen want er is ook tijd genoeg .
Maar ja zonde van de lege plaatsen en de kosten want het kost wat.
Na een goede reis kwamen we om 8.50 uur aan. Eerst koffie gedronken ( was die nou wel of niet lekker) daar waren de meningen over verdeeld. We hadden 2 lopers op de 30 kilometer en op de 25 kilometer liepen er 5, en op de 20 kilometer toch nog 2 De rest liep 15- 10 of 5 kilometer Die op de 5 kilometer zijn denk ik ook nog naar de stad geweest en dat kan ook dan nog op zo’n dag. Dat moet kunnen dat is ook genieten als je daar van houd, eerst 5 kilometer en dan iets anders doen. Wij gingen de 10 kilometer en die begon even door een woongedeelte over de straat en door een klein gedeelte van Breda om al gauw in het bos te komen. In het bos was het erg mooi en met dit weer al helemaal.
Lekker rustig op ons gemak en genieten van de omgeving . Het was goed gepijld alhoewel we wel even moesten zoeken maar doordat het even was gevraagd aan iemand met hond kwamen we toch goed uit.
In Ulvenhout was de rust in een café maar net ervoor kwam Krijn ons achterop die eigenlijk met Wil en Ko liep. Maar door een ongelukkige val van Wil, moesten ze op aanraden van een huisarts die daar toevallig liep met hond (of was het een mini hondje) naar het ziekenhuis en om nou ook mee te gaan , dus was maar door gelopen met een mevrouw die ook had geassisteerd en er wel verstand van had.
Dus hij zijn verhaal aan ons verteld en dan maar voor de rust naar een snackbar want voor de schrik lust men toch wel een gehaktbal uit de jus of een broodje kroket. Na de rust vonden wij de route iets tegenvallen maar of dat nu aan ons lag?
Toen we binnen kwamen was Wil weer in het startlokaal met haar arm in een mitella want haar bovenarm was zoals men dat dan zo leuk kan zeggen mooi gebroken.
Maar zij zit er maar mee maar ze mocht gelukkig wel gewoon met de bus mee naar huis. We hadden nog een gevallen vrouw met letsel aan been en arm maar dat viel mee vergeleken met een gebroken arm maar toch ook erg vervelend. Het is ook altijd opletten in de bossen met die boomstronken, maar je ziet ze ook niet altijd. Verder was het toch wel een mooie tocht want een ieder had verder wel genoten.
Er was ook nog een loterij waar ook nog leden waren die flink in de prijzen waren gevallen. Maar dat deed geen pijn. Om 15.30 uur was de bedoeling om weer weg te gaan maar dat werd iets later omdat de bus iets meer naar het startlokaal kwam omdat Wil toch wel er naar was, maar doordat ze in de buitenlucht kwam ging het gelukkig en stuk beter.
De busreis ging ook goed en om 17.00 uur waren we weer bij het zwembad met 25 personen en de chauffeur want die was ook belangrijk. We wensen de gevallen vrouwen beterschap Gelukkig gebeurd het niet vaak en bij iedere bustocht zeggen we ook altijd gelukkig is iedereen weer gezond in Aalsmeer teruggekomen.

Met wandel groeten Ina O