Delft                              6 juli 2013                          Zomertocht

Nog maart net 1 weekje geleden waren we al weggeweest met de bus van A.W.V. Maar nu is de bus wel vol en hoefde er niet geteld te worden. Het is dan ook de laatste rit van het seizoen. In september gaan we weer verder. Het is nog wel mogelijk om aan de 2 avondtochten mee te doen te Aalsmeer. Helaas is daarvoor niet zoveel animo en toch is dat ook leuk om eens te doen.

Vanuit speeltuin vereniging bomenwijk gaat het van start met Jolanda, Doke en Joke (Knoop) Slechts voor de 10 km dit keer. Het werd ons te warm en persoonlijk dacht ik, wie weet kom ik nog een leuk museum tegen of lopen we langs de grachten waar het ís zomers altijd markt is op zaterdag. Maar we gingen helemaal niet door de stad. Ook niet erg.

Het werd bos en parken wandelen. Wel heerlijk met deze temperatuur, want warm werd het. We liepen onder aan de dijk langs het gemaal van Nootdorp. Althans ik liep boven en de rest onder, om goed zicht te hebben op een Berenklauwenbos langs het water en dus zag ik het gemaal. We kwamen door de Delftse Hout en liepen langs theetuin Het Rieten Dak waar het goed druk was. Daarna bereikten we, over een smal pad met nep-rabarber dat ondergesneeuwd was met pluis van de bomen, de Balij en het Bieslandse bos en liepen de Biesbush weer uit om naar rustplaats Uylenburg te gaan waar het ook behoorlijk vol was op het terras.

Onderweg zagen we een ponyclub in rij gaan, de leider keek op de kruising of iedereen wel aansloot. Hij had ook een schep voor de drollen bij zich. En zo hoort het. Ook zagen we koeien met hun pootjes in de plassen staan en de hooischudder was ook ijverig bezig op het land. Heerlijk al die zomerse taferelen. 

Na afloop kregen we een dikke reep mee te ere van het 40 jarig bestaan van de vereniging. Nog even nagenietend op een bankje in de speeltuin, vertelde een jonge moeder dat ze met haar dochtertje 5 km had gewandeld. Dat ging best onder het motto dat ze na afloop nog lekker mocht spelen hier. Joke kreeg zowaar ook zin om te spelen. Toen ze even later voorbij vloog langs een touw heb ik haar spontaan op de foto gezet. Ze dorst zelfs nog te zwaaien in volle vaart! We hebben weer genoten, tot volgend seizoen maar weer.

Lenie van leeuwen.