avond4daagse                              3 t/m 6 juni 2013                          Hoofddorp

Weer eens, (zoals zoveel andere vrijwilligers) geholpen bij de avondvierdaagse. Het was dit jaar wel echt uitzonderlijk mooi weer, dus echt een pretje om te doen. Ik werd persoonlijk telefonisch benaderd door Joke maar kreeg achteraf de indruk dat er meer dan genoeg klaar-overs waren. Officieel waren er 2.700 mensen op de been, maar dat zijn de voorinschrijvingen geweest . Reken maar gerust op 3.000 mensen met dat prachtweer zei Erik Jan.

De eerste avond werd ik vrij laat weggestuurd met een zekere Hilde. Ze vond mijn uitspraak: als je eens wist wat ik wilde, wel grappig. De meeste zeggen dat niet maar denken het wel, zei ze nog. Omdat het helemaal bij Rustenburgpark was waar we moesten helpen dachten we verstandig te zijn en er met de fiets heen te gaan. En dan sta je daar meer dan een uur te kleumen voordat er volk langs komt. Niet meer doen dus.

Op dag 2 moest ik plotsklaps alleen mijn plekkie opzoeken. Bij ít Paradijs was dat. Daar aangekomen werd ik doorgestuurd omdat men het overbodig vond. Dan maar net zolang de route volgen tot ik een andere oversteek tegenkwam waar ik wel nodig was.

Intussen had ik gezelschap van een kleine jongen gekregen die het blijkbaar heel gezellig vond om met mij op te trekken. Intussen kon ik wel mooi heel wat fotoís maken van de schoolvertegenwoordigers die met hun tafels met lekkernij op de route stonden. Pas tegen het eind van het Haarlemmermeerse bos had ik mijn plek bereikt. Ik stond er samen met de Jansens en Helga. Mevrouw Jansen had het intussen koud en vond het gek dat ik in mijn shirtje stond. Ik had me vreselijk gehaast om nog een beetje op tijd aan te komen daar. En dan ben je knap verhit.

Op dag 3 liep ik gezamenlijk op met Doke, Jozien en Alie om bij de rotonde van de J.C. Beetslaan te gaan staan. Het was best nodig zo met zín vieren, het is daar namelijk een erg rare weg zo zie je geen kip en zo loopt het vol.

Doke vertelde dat het kunstwerk op de rotonde een alweer vernieuwd exemplaar was omdat de eerste al was vernield. Om ca. 7.45u zat het er voor ons alweer op. Erik Jan was toen, op zijn fiets, weer in zicht om dat door geven zoals hij elke avond doet. Bij het aflopen van de route kwamen we nu langs dezelfde tafels die nu opgeruimd werden omdat we de laatste waren.

Bij verschillende scholen kregen we spontaan nog de restjes van de avond. Bij een tafel had men zelfs nog een ijsje voor ons een andere deelde koekjes en koffie uit. Het was weer reuze gezellig allemaal. Jammer dat ik de laatste dag, die nog feestelijker schijnt te zijn, altijd mis in verband met de verplichtingen aan het koor waar ik op zit. Kleine kans dat dit volgend jaar gaat veranderen omdat we dan eerder op zomerreces gaan.

Lenie van Leeuwen.