Aalsmeer                               24maart 2013                          Westplastocht

Het was schrale neuzenweer vandaag. Wat is dat toch met het voorjaar er komt maar geen einde aan de winter. En dan mogen wij hier niet eens mopperen want in het zuiden des lands ligt een flinke pak sneeuw. Bij ons stormt het alleen maar, al is het wel een schrale noord oostenwind die erg koud aanvoelt.

Toch maar besloten om te gaan wandelen al was het alleen maar voor het bewegen. We deden Kudelstaart aan, na eerst nog wat door zuid te hebben gedwaald en door het Seringenpark te zijn gegaan. Dat viel allemaal nog wel mee maar daarna met de wind pal tegen over de Mijnsherenweg terug, was bar en boos.

Gisteren had Marijke (lid van Stevo) hier de 25 km afgelegd en dat was echt afzien gebleken. Zelfs zij had daar geen zin meer in, zodat het 15 km werd vandaag. Wij zouden gisteren te Wijk aan zee gaan wandelen maar daar was zij waarschijnlijk , door haar gewicht, als een vlieger opgegaan. Dat je het wandelen aan de kust beter kunt laten, met zon stormwind hadden we van de winter al ervaren te Schoorl. We werden toen ook nog eens gezandstraald daar in de duinen. Dus dat hebben we maar niet gewaagd.

Ook met Elly had ik vandaag afgesproken. Die wilde wel weer eens meedoen maar was naar Amstelveen gereden i.p.v. naar Aalsmeer, kan gebeuren. Ik was zo stom om mijn hele rugtas te vergeten zodat er nu ook geen fotos kunnen worden vertoond. Hoe komt zoiets nu zou je zeggen. Nu dat kan ik U wel vertellen.

Ik was in gedachten bezig met de verjaardag, van mijn zus Ria, die in Sassenheim woont. Het leek mij handig om rechtstreeks vanuit Aalsmeer, daarheen te rijden na de tocht. Dus boeketje, in het emmertje water in de auto gezet. (Natuurlijk ging de emmer om na de eerste de beste bocht!!) Dan had ik nog een muts en wanten mee, en laarzen om na de wandeling aan te trekken voor als ik op visite ging. Met dit alles liep ik naar de auto en vergat dus de hele rugtas. Dankzij sponsoring van Marijke, die mij van voedsel en drinken heeft voorzien, konden we toch op pad. Daar ik het geduld niet had om lang te wachten op Elly, gingen wij zonder haar van start. Ergens voelde ik me wel schuldig maar we hadden gisteravond nog, uitdrukkelijk, afgesproken om hier vr 9 uur aanwezig te zijn zodat ik op tijd op verjaardagsvisite zou zijn. Dus Sorry Elly ik hoop dat je het me niet kwalijk hebt genomen en dat het volgende keer beter zal gaan. Ik moet je wel bewonderen om je snelheid want je was slechts 10 minuten later binnen terwijl je veel later was gestart. Hopelijk heb je geen spijt van je wandeling en ben je er weer bij met de uitgaansdag op 13 april. Dan kunnen we weer bijpraten. Het was nu een beetje chaotisch.

Hartelijk groet, Lenie van Leeuwen.