Amsterdamsebos                           winterwandeling               9 februari 2013            25 km

Deze zaterdag samen met Bep (uit Schalkwijk) pas om 10.15 u van start gegaan vanuit de Poelster. Vroeg starten had voor ons geen zin want ik zou tot sluitingstijd (16.30u) wachten op Jolanda, die achter de inschrijftafel bezig was, zodat zij met mij mee kon naar het theater in Hoofddorp die avond. Het was er gezellig druk. Ondanks de late start waren er nog heel wat mensen aanwezig. Er zijn dan ook wel 330 mensen op de been geweest heb ik vernomen. Als een toefje slagroom op de taart werden we s middags verrast met sneeuwbuien. Dat had de K.N.M.I. pas voor de volgende dag voorspeld. Mooi was het wel. Al bleek het op sommige plekken weer oppassen geblazen. De brug vr het klaphek met begrazing gebied van de Hooglanders was het moeilijkst begaanbaar. Je moest je met twee handen vasthouden aan de leuning bij het afdalen. Stomverwonderd werd er in de Poelster op gereageerd met de opmerking dat Krijn, die de pijlen zette die morgen, er zo overheen gefietst was!

Alle afstanden deden eerst een rondje speelplaats achter de Poelster om en daarna liep het rond de kleine poel. Ergens in het bos stond een menselijke specht op een ladder tegen een boom aan het tikken. Het was me iets te ver weg om even te gaan vragen waarom die dat nou deed. Bij de oeverlanden lagen gekapte boompjes aan de grasrand met hun kruinen halverwege op het ijslaagje van de sloot. Na het bos trokken we door Schiphol-Oost en verliep onze route naar Mac Donalds. Het stuk langs die rechte weg ernaar toe is erg saai. Gelukkig bezorgden wielrenners die door de tunnel heen vlogen ons nog wat afleiding vooraf. De eerste 7 km zaten er toen op.

Naar Badhoevedorp trokken we daarna. langs kinderboerderij de Badhoeve, waar een stel dames met hond stonden te praten. Nog een beetje ontdaan door het gedrag van een wandelaar die hen onheus bejegend had. Blijkbaar had die haast en had hij gemopperd dat ze beter achter dan voor het hek konden gaan staan!

We hielden weer rust op de Nieuwe Meerdijk bij Caf Rest. Meerzicht. Hoera nu waren we tenminste over de helft. Het begon harder te sneeuwen en de vlokken werden groter toen we het pand verlieten. Nog even over de brug en daarna weer voort aan de goede kant van het bos. Op 17,5 km hoorde ik bij de kiosk aldaar ineens mijn naam roepen. Leuk dan kom je ineens 2 bekenden tegen van de gymclub. Zij gingen nog uitgebreid aan de appeltaart. We zeiden dat we daar geen tijd meer voor hadden toen we werden uitgenodigd om ook plaats te nemen. Bij terugkomst in de Poelster waren zij dan ook de laatste dames waar we op moesten wachten. Ze waren zich er niet van bewust dat er om 16.30 u afgesloten zou worden. Maar dat zullen ze nu nooit meer vergeten en ach ze waren nog maar net 5 minuten te laat binnen. Waar hebben we het eigenlijk over.

Het was een fijne wandeling. Jammer dat het alweer de laatste was van de winterserie.

Lenie van Leeuwen.