Hummelo                                         15 september 2012          

Vanaf deze plaats wil ik vooraleerst iedereen van de wandelvereniging bedanken voor de blijken van medeleven na het overlijden van Jan. De kaarten en persoonlijke condoleances hebben met zeer getroost in deze droevige tijd. Van verslagen schrijven kwam daarna niet veel meer. Maar ik ga nu toch weer proberen de draad op te pakken.
.
Om 10.30u gingen we weer als vanouds, aan het begin van het wandelseizoen, met 2 bussen van start vanaf het parkeerterrein bij de Waterlelie. Naar Hummelo, een kleine plaats in de Gelderse Achterhoek. Door de Hr.Ostendorf en Krijn voor ons uitgezocht. Het restaurant: FF NAAR STEEF, waar we stopten, was tevens de plek waar we de broodmaaltijd zouden nuttigen na afloop. Dus geen gerit van hot naar her dit keer. Krijn en Henk hoefden ook geen tocht uit te zetten. De avondvierdaagse route van 5 en 10 km was al gepijld. Wat een gemak. Helaas stak de boswachter daar een stokje voor omdat er blijkbaar geen toestemming was gevraagd. Dus daar stonden we bij de eerste de beste kruising van wegen lelijk op ons neus te kijken. De jongen die voor het pijlen verantwoordelijk was, heeft ons groepje nog door het bos de weg gewezen. De meeste wandelaars waren toen al op de bonnefooi gaan dwalen. Zo kwamen wij, door linksaf bij een oude vervallen boerderij (de melkerij) en voorlangs het Rentmeesterhuis te gaan toch nog door het bos. Op de terugweg door hetzelfde bos waren wonderwel de pijlen weer aanwezig. Maar dat mocht niet meer baten het klopte voor ons niet meer. Dan maar naar de Dorpsstraat gewandeld en een leuke accessoireswinkel bezocht. Waar inpandig ook nog een schilderes met de naam Marjan Merk, bezig was. Zo te zien aan de ezels gaf ze ook regelmatig workshops.Maar nu even niet. Nadat we de pomp naast het kerkje bewonderd hadden waren we nog veel te vlug terug bij Steef. Dus besloten wij, Jolanda Mirjam en ik, om er nog een rondje op te doen. Hierdoor zagen we nog een ander deel van de route met een mooi landhuisje omringd door water en kwamen we een oud koetshuis tegen die bij het originele landgoed Enghuizen hoorde. De bouw ervan was ge´nspireerd op de Koninklijke stallen, wat verwijst naar de mogelijke omvang van het landgoed destijds, stond er op een A.N.W.B. bord aan de gevel. .
.
Om 16.30u mochten we aan tafel voor de broodmaaltijd met een pasteitje vooraf. Het smaakte ons prima. We hebben toch, ondanks alle verwarring, ons best vermaakt hier in deze mooie omgeving. Het weer zat ons ook mee en dat scheelt.
Lenie van Leeuwen.