Groene longtocht               Varik                   26 mei 2012                  

Vroeg uit bed maar het was prachtig weer en de zon deed zijn best en we konden even over zevenen zonder jas en in zomertenue naar de bus .
29 wandelaars stonden daar te wachten op de bus die echter niet kwam maar zie even over half acht toch de bus. Het was luilakmorgen en dus had de jeugd iets aan de deuren gedaan waardoor ze niet meer dicht gingen. Vraag mij niet wat maar het is natuurlijk reuze lollig. Het zijn tenslotte dure spullen van een ander en gelukkig niet van je zelf en dan kan je wel aanrotzooien. Varik is iets meer dan een uur rijden, ligt even onder Geldermalsen aan de Waal en is een dorp met rondom fruitbomen. .
Ik ga 10 kilometer en het parcours is een blaadje met zeven straatnamen erop en dan heb ik het eigenlijk al gehad. Maar om daar nu tot vier te wachten is ook overdreven . Het is mooi weer dus genieten maar…… Al snel werd een rust bereikt, in de schuur maar toch in een tent bij een bedrijf, bij een van de vele boomgaarden. Daarna kwam al spoedig de dijk in zicht maar nog geen water en schepen. .
Eerst over de dijk een eind lopen richting Varik en toen kwam het water in zicht, maar het water is niet dichtbij want er ligt een brede uiterwaarden tussen. In de winter kan dat allemaal onder water staan en dan heb je een klein binnen meer. .
Bij Varik gaan we eventjes iets drinken maar helaas is het terras onder aan de dijk dus zie geen schepen alleen maar fietsers en voeten van wandelaars. Als je gaat staan kan je met moeite iets zien dus snel opdrinken en verder. Even verderop een bankje, de eerste op de dijk, en daar hebben heerlijk gezeten. .
Is wel lekker maar we moeten naar de het volgende dorp. Lekker als je langs het startbureau komt en je moet verder naar het volgende dorp, is natuurlijk waarvoor we gekozen hebben , 11.5 km, maar wie verzint zo iets…. Wel op weg maar langs de zelfde weg terug langs het water en toen terug naar de start waar het biertje me lekker smaakte. .
Rond de klok van kwart voor vier was iedereen weer aanwezig en konden we de bus weer in die door Koos werd voorgereden. Na een vlotte reis werd Aalsmeer weer bereikt en nu stoppen we even met bustochten tot september. .
Tot 15 september in Hummelo.
.
Henk O