Siontocht               houten                   10 maart 2012                   15 km

Weer een dag zonder zon, maar de chauffeur (Koos) reed ons te Houten in elk geval net zolang rond tot het niet meer regende. Hij kon de nieuwe startplaats niet vinden namelijk. Bij het 2e rondje kregen we wel de Sionkerk in beeld maar daar was de rust, dus moest er nog verder gezocht worden. Zodoende gingen we pas om 12.30u van start vanuit College de Heemlanden en hadden er, na die lange zit, weinig zin meer in.

Het bleek te Houten net als in Aalsmeer kermis te zijn. Kitty, een van onze passagiers heeft vermoedelijk daardoor deze wandeling gemist. Waar nu de kermis was is gewoonlijk de opstapplaats voor de bus. Waarschijnlijk heeft zij niet opgemerkt dat die een straatje verder geparkeerd stond en is zij onverrichterzake huiswaarts gegaan. Wel sneu voor haar.

Alie trakteerde weer op mini chocobars net als verleden jaar toen zij 80 jaar werd. Dus hebben we weer gezongen voor haar en kon ik me gelijk even voorstellen aan Mevr.Vuyst, nu ik toch de microfoon had. (Zie vorig clubblad.)

Vanaf het schoolplein moesten we onder het spoor door en rechtsaf bij kunstwerk HIER. Letterlijk stond dit kunstwerk zo geschreven en ik zag het bijna over het hoofd. Aan de grasrand lang de weg was een paddenscherm geplaatst zodat deze beestjes niet oversteken kunnen en platgereden worden. Na over een drietal bruggetjes te zijn gegaan stond een leuk kikkerstandbeeld ons vrolijk met zijn hoed gedag te zwaaien. Hierna trok het richting ’t Goy en Wijk bij Duurstede. Aan de Tiendweg nog een paar leuke huizen gekiekt. In een weiland zagen we een bijzonder gazen doek waar we onder het lopen door steeds meer van konden lezen. We lazen uiteindelijk: HIER WORDT GEWERKT AAN GESCHIEDENIS, INTUSSEN VERVLIEGT DE TIJD ONHERROEPELIJK. Iets met archeologische opgravingen! Jolanda heeft het infobord gefotografeerd.

Toen er op het routeblad stond :Langs kasteel Schonauwen heb ik toch echt goed opgelet, maar geen slot ontdekt op dit pad. Vorig jaar zijn we (toen met Stevo) in ieder geval nog langs Kasteel Heemstede gegaan en hebben die dan ook echt aanschouwd. Ik werd nog meer teleurgesteld toen er ook al geen klokkenatelier was, al stond dat op een wegwijzer. Zo te zien was het gewoon een kindercrèche. De rust in de Sionkerk hierna maakte veel goed. Ze hadden er heerlijk gebak, voor een euro te koop,en de koffie kregen we gratis op een bon die we bij de start ontvangen hadden.

Na een lang Veenwagenpad kwamen we nog even langs het Amsterdam Rijnkanaal, waar we voor de Houtensebrug weer vanaf zwenkten om terug te gaan over het industrieterrein. Toen ik tegen de dames van ons groepje zei dat ik het best een saaie tocht vond scheen ik de enige te zijn die dat opgemerkt had. Ze hadden teveel tijd nodig gehad om bij te praten en weinig op de omgeving gelet.

Het laatste stukje wandeling, nadat ik zo gebromd had, was toch wel weer aardig, omdat we door het Imkerspark liepen. Bij de skatebaan was de boom volgehangen met schoenen en voor het viaduct waren weer eens palen met breiwerk te zien. De nieuwste modetrend schijnbaar. Om15.30 u waren we weer terug. Een pilsje voor Elly, Miriam of mij zat er niet in dit keer, het is tenslotte een school en daar wordt dat niet geschonken.

Om 16.00 u ging de bus weer huiswaarts zonder mankeren.
Lenie van Leeuwen.