Sint Nicolaastocht               Leusden                   3 december 2011

Eens moest het gebeuren, met regen weg. We waren de laatste maanden te verwend met al die droge weekenden. Het zag er onderweg even naar uit dat we de goede kant op reden. Maar toen we, bij Hoevelaken rechtsaf moesten, kwamen helaas de donkere wolken weer in t zicht. Het plensde al hard bij het benaderen van de kantine van K.V. ANTILOPEN. Sommigen namen die tekst erg letterlijk en verzetten geen stap meer, na binnenkomst. Dat viel ons bij terugkomst op, omdat zij als enigen, schone schoenen aan hadden. We kregen, in de bus gezeten, al uitzicht op de groep wandelaars uit Hoofddorp, die ons voorging op deze barre tocht.
.
Bij de eerste kruising trapte ik al in een plas en was gelijk doordrenkt. Het wordt tijd dat ik weer eens op zoek ga naar degelijke, leren schoenen. Na overleving van een pad waar de paarden niet eens mochten komen, omdat ze teveel kuilen met water zouden achterlaten (we liepen al,van narigheid, ernaast, door het gras, om minder in de modder weg te zakken) kwam Jolanda overleggen of we niet beter de 10 km route i.p.v. de 15 km konden nemen. Het schoot zo niet op en de tijd die we mee hadden gekregen was zeer beperkt. We wisten bovendien dat ons een kop erwtensoep wachtte bij terugkomst en daar wil je in alle rust van kunnen genieten. Aldus werd de route ingekort met algemene stem. .
.
Na een korte stop in een tent waar de koffie op de grond viel (niet vast te houden zo heet) volgden we dus de 10 km lopers. Nadat we eerst Elly nog opraapt hadden, die op de wip zat. Zij wilde als laatste overeind, waardoor de bank omhoog vloog en zij omlaag. Een toeschouwer zei heel droog zo ook nog even in de speeltuin geweest. De modder , die meevloog, was nog net naast haar kopje soep beland, wat zij mirakels vond. .
.
Slootje springen, een spoorbaan over, bielzen met een gleuf, het was een groot attractiepark die dag. We moesten ook nog, tot twee keer toe, een drukke verkeersweg over zonder hulp, met gevaar voor eigen leven. Blij dat we heelhuids terug zijn gekomen waren we zeker. De snert werd er extra smakelijk van. Er liep ook nog een laatste, vriendelijke Zwarte Piet rond die, op verzoek poseerde voor de foto. .
.
Zo hadden we lekker de tijd om bij te komen. Want we waren nu al om 14.30 u binnen dankzij het wijze besluit van onze groep. Het staat vast dat we anders zeker pas om 15.30 u waren aangekomen terwijl we slechts tot 15.00 u de tijd kregen! (de 15 km bleek ook nog eens 16 km te zijn geweest) .
.
Zitten we netjes op tijd in de bus wordt er opgemerkt dat er 4 personen nog niet aanwezig zijn. Het zijn nota bene 5 km lopers die eerst rustig aan de koffie zaten, veel later zijn gaan wandelen en verdwaald zijn daarna. Nou die hebben dus wel de snert gemist. Bedankt voor de extra soep. Nu begrijpen we hoe het kwam dat er genoeg overbleef. .
.
Hartelijke groetjes. .
.
Lenie van Leeuwen.