Sint Nicolaastocht         Aalsmeer          25km                 26 november 2011

Wat een vreemd begin bij de start. Goed dat het niet zo koud was en droog.
Buiten, naast de ingang (overdekt weliswaar) moesten we inschrijven. Om 9 uur kwam een meisje met de sleutel en kon de A.W.V. zich toch instaleren en wij wandelaars gelukkig naar het toilet. Ik verwachtte zelf al tussen 8.30u en 8.45u van start te gaan, maar moest wachten op Marijke en Bep die later waren dan gepland. Met Henny erbij vormden we zo een kwartet.

De tocht ging weer aardig buitengaats. Via de Legmeerdijk naar Kudelstaart. Aan de rechterzijde van de Mijnsherenweg i s intussen weer een nieuwe woonwijk ontstaan. Vanaf het dijkje, na de Madame Curiestraat , glom het koperen uurwerk van de klokkentoren van St. Johannes ons tegemoet. Je kon goed zien dat ze pas gerestaureerd is. Bij een houten huisje, aan de Kudelstaartseweg, voor we de hoek omslaan naar de westeinderplas, walmt het vanuit het schuurtje. Zeker iemand die zelf paling rookt. Nog even een terugblik over de Westeinder en we trekken verder over de Herenweg om bij Calslagen linksaf te gaan voor weer een ander stukje Kudelstaart . Deze buurt heeft allemaal schippersaanduidingen zoals stuurboord en bakboord.(van Enkhuizen afgekeken?)

Bij het Jachthoornkorps gebouw , aan de Bilderdammerweg , zijn ze vast aan het repeteren. Er staan tenminste heel wat auto’s geparkeerd. Weer gaan we richting de Westeinder en over de Herenweg naar Leimuiden toe. Onderweg zien we Ina en haar neef, die verteld dat ze net klaar zijn met het pijlen van de langste afstand. Het duurt lang voor we bij Leimuiden zijn. Ik zie op twee stenen toegangspalen bij een boerderij, DIJK en RUST staan. Nou die rust was nog lange niet in zicht. Gelukkig kunnen we terecht bij Plasmeijer. Malle Jan is te ver weg (13 km)en pas om 12 uur open! Omdat we de ingang niet goed kunnen vinden ( door een afrastering) mogen we via de keuken naar binnen. Weer eens wat anders. Het zag er netjes uit. Dus durven we ook wel appeltaart met nootjes te nemen bij de koffie. Warm en Zo lekker! We slaan gewoon een boterham over. Als we eindelijk in Leimuiden bij Malle Jan langslopen is het nog steeds te vroeg. Huisje ‘RUST IS ELDERS’ sluit daar heel goed bij aan. Er is gefröbeld met rendieren, die in te koop in de voortuin staan. Een exemplaar voor 65 euro twee voor 100 euro. En dat terwijl de boot van de sint even verderop nog aangemeerd ligt.

Na een ommetje Grote Poellaan, Kleine Poellaan zijn we weer aan de dijk en eten op een bankje ons boterhammetje. Niet voor lang want we zitten danig op de tocht. We gaan nog even Rijsenhout in en worden over de Aarbergerweg weer teruggeleid naar de dijk. Een stel schichtige schapen kijkt ons na vanachter een boom en een grote ster van Bethlehem staat op de garage van Biesheuvel te stralen. Aan de dijk is een meisje geboren. Er staat (heel origineel)een gefiguurzaagde hond i.p.v. een ooievaar in de tuin. We moeten nog even het dorp door. Bij bakker Vooges is de etalage weer mooi versierd en er staat een kruiwagentje met cadeautjes voor. Na het raadhuisplein komt iemand vanuit het water met de kano. Ze zit zo ingepakt dat Marijke haar zelfs voor zwarte Piet aanzag. Ja je wordt er toch mee besmet hč, in deze tijd van het jaar.

Bij terugkomst aan de start krijgen we weer een lekker speculaaspopje mee.
Nou sint, tot volgend jaar maar weer.
Lenie van leeuwen.