Avondtocht A.W.V.         Aalsmeer          10km                 10 augustus 2011

Om 18.30u ga ik van start samen met Bep en Hennie, die al zaten te wachten op mijn gezelschap. Niet meer bekenden gezien die avond, al weet ik wel dat Mirjam ook nog heeft gelopen met haar Jan. Zij gingen later van start, vandaar dat we ze niet zagen. Het weer was wel wat druilerig; niet nat genoeg voor een paraplu maar ook niet echt droog.

Deze tocht ging richting Kudelstaart via Vrouwentroost waar nog steeds een schutting staat, daar de bouw van een nieuwe woonwijk er stagneert. We krijgen van Hennie te horen dat er in de buurt een milieuvriendelijk huis is gebouwd. We komen er niet langs dus die staat niet op de gevoelige plaat. Te Kudelstaart wordt inmiddels de St Jan gerestaureerd. De sponsorthermometer staat op ruim 125.000 euro. .

Als we langs de Westeinderplas gaan zien we vlakbij Calslagen een nieuw hek en afrastering bij een privé terrein. Het ziet er daardoor netter uit dan voorheen het geval was. Vlakbij het Corry Vonkpad loopt een wild konijntje voort te huppelen. We staan er even voor stil daar we toch alle tijd hebben. .

Na Robend vervolgen we de weg door de nieuwe wijk van Kudelstaart. Intussen verteld Hennie ons dat ze verslaafd is geraakt aan de Nijmeegse vierdaagse, nadat ze een dagje mee heeft gelopen. Bep doet ook een duit in het zakje door er enthousiast op in te spelen. Zij heeft hem inmiddels al 10 keer volbracht; zoals U heeft kunnen lezen in het Witte Weekblad. Het is daar een groot feest zo te horen. .

Als we op de terugweg over de Mijnsherenweg gaan zien we een schaap met een grote wond op haar rug. Bep vraagt zich af hoe die daaraan is gekomen. Bij nader inzien weet ik te vermelden dat onze schapen daar ook wel eens last van hadden. Het zijn hardnekkige maden die dat veroorzaken. .

Na het legmeerpark te zijn doorkruist komen we binnen 2 uur weer terug in de tennishal. We drinken nog wat voor we huiswaarts gaan en merken op dat Ina, achter de inschrijftafel, nog moet wachten op een paar late wandelaars. Hopelijk heeft dat niet te lang geduurd voor haar. .

Lenie van Leeuwen.