35e winterserie        Geldermalsen          15km                 5 maart 2011

De bus was mudje vol met 57 passagiers en Alie trakteerde op chocolade voor haar 80e verjaardag zodat we lang zal ze leve voor haar hebben gezongen onderweg. Ze loopt nog steeds als een kievit op de lange afstanden en begint inmiddels onze mascotte te worden zo.

Geldermalsen was al in een uurtje bereikt. In 2004 en in 2007 zijn we hier ook geweest met A.W.V. maar beide tochten waren anders dan deze. De appels als beloning aan ’t einde van de tocht, stond mij nog bij van 2007, maar wist U nog dat we in 2004 een doosje tic-tac hadden gekregen?

De start was als vanouds in clubgebouw Pr. Marijke. We moesten de achteruitgang nemen en over de brug de Linge over. Daar zagen we al gauw de eerste appelboomgaarden. Het is nog erg kaal allemaal, voorlopig geen bloesems te bekennen. Dus toen we een roze struikje in bloei zagen, moest die op de foto. Al vrij snel, bij schooltje Malsenburg , slaan wij rechtsaf waar de andere afstanden rechtdoor moeten. Na een amazone te paard en een kerkje moeten we de Rijksstraatweg over en volgen we de Burense dijk richting Buren. Er staan heel wat mooie hoeve’s langs de weg. Bij een driesprong komen ons wielrenners tegemoet. Brult de een tegen de ander, naar ons knikkend : wat is dat dan? Oh dat is de paddentrek, roept de ander terug! U wordt bedankt meneer. Volgens mij is de pad een beschermde diersoort. Dat gold niet voor ons blijkbaar. Het oversteken bij een verkeersregelaar, werd een doe het zelf zaak. Hij stond met zijn handen in zijn zakken en zei er nog bij dat we op moesten schieten omdat er een auto aankwam! Ooit zo zout gegeten? Vlakbij Buren gingen we linksaf
Na een spoorwegovergang, waar we moesten wachten op de trein kwamen we door de Bulkstraat. Hier werd een bed vanuit het slaapkamerraam naar buiten geloodst. Gekscherend werd erbij vermeld dat de echtgenoot eruit geschopt was. We bereiken hierna een huis waar ze aparte dieren achterin de tuin houden. Helaas kreeg ik ze niet op de foto, tussen het gebladerte door. Maar we hebben daar kraanvogels gezien en echte stekelvarkens. Na een gemaal en de Lingedijk komen we een bord tegen over de rijke historie van Tricht waarop o.a. vermeld staat dat ze hier in 1967 een echte windhoos hebben meegemaakt. Verderop staat een groep van de plaatselijke wandelvereniging. Ze willen hun foto heel graag op de site zien wordt erbij gezegd als we erlangs gaan. Bij een strandstoel, van hoefijzers gemaakt, moet ik eens op de foto zeggen mijn medewandelaars. Het doet me sterk denken aan een martelstoel in een kerker te Praag als ik er in zit. Na de spoorovergang zijn we weer terug te Geldermalsen. Voor me neus rijden mannen een kar met takken aan de kant. Het is werkelijk takkendag vandaag. Jolanda krijgt de doos met appels van de vereniging en Bep vraagt nog of ze appelmoes gaat maken, maar ze worden netjes uitgedeeld in de bus.

Het was een leuke tocht.
Lenie van Leeuwen.