Den Haag        Westduin parkentocht          15km                 5 februari 2011

Ongelooflijk, zo stormachtig als het is de laatste tijd. Ik waaide op mijn fiets als vanzelf naar Iny te Overbos, om daar bij haar in te stappen en mee te rijden naar Aalsmeer.En nog, terwijl ik dit nu schrijf ( maandag) heeft de wind weinig in kracht ingeboet.

Te Den Haag worden we afgezet bij Sportcomplex G.D.A. om aan deze Parkentocht deel te nemen. Er is slechts 1 routeblad voor alle loopafstanden. Al te gemakkelijk vinden we zo’n systeem niet, maar met behulp van de pijlen onderweg erbij lukt het toch aardig.

We beginnen met Park Ockenburgh waar veel bomen gesnoeid zijn, gaan langs een speeltuintje en een voetbalveld met, volgens een medeloopster, oude lullen erop bezig.( Achteraf gezien bleek er ook nog wel wat jongs bij te staan.) Hierna gaan we door het Wijndaelerduin en trekken daarna het Kijkduinpark in. Achter een afrastering liggen een hoop stenen en rommel.Volgens Hennie is dit wel heel toepasselijk omdat het “ de Puinduinen” wordt genoemd hier! Na 4 km komen we aan op de boulevard van Kijkduin, lopen langs de, op het droge staande, boot en duiken Klein Seinpost in voor de koffie.

Vervolgens steken we schuin over het Deltaplein, tussen de muziektent en de draaimolen door en trekken het Westduinpark in. Hier moeten we heel wat nummers overslaan volgens de aanwijzingen. In ieder geval komen we, na best wel een stijl omlaaggaand pad, weer netjes in de bewoonde wereld aan. Op straat wandelen we een man in een skootmobile tegemoet met 2 voorttrekkende hondjes. De Laan van Poot (vernoemd naar een jachtopziener) steken nu we over, trekken daarna door een vogelbuurt met sterrenbeelden aan de gevels en slaan de hoek om bij een onopvallend kerkje. Bij de Wildhoeflaan ( vernoemd naar ’n nabijgelegen boerderij) moeten we oversteken bij verkeerslichten. De groep is al aan de overkant , als een auto met jongelui erin heftig begint te tuteren, terwijl ik moet wachten voor het rode licht. Ik zet ze op de foto na het oversteken en vertel aan de wachtenden, heel enthousiast, dat het een neefje van mij was.Er komen, na dit verteld te hebben, vele miraculeuze verhalen los bij de anderen. Nou dames, het bleek niet het geval maar het was wel geloofwaardig, nietwaar?

Bij voetbalvereniging Quick is het even toiletpauze. We moeten dan nog 7 km. Alvorens we het Landgoed Meer en Bos ingaan, zien we nog een gebouw met een erg dor en vergeeld grasdak van de Scouting. Van het voorjaar wordt het best wel weer groen zegt een van ons. We hebben nog 4,5 km af te leggen als we, op de Laan van Meerdervoort, Meer en Bos uitkomen.

Na het crematorium mogen we Park Ockenburgh weer in. We moeten om een groot wit gebouw heen lopen. Ervoor ligt een ondergelopen grasveld te wachten op bevriezing om omgetoverd te worden tot een prachtige ijsbaan. In de verte zien we een viertal dames rechtdoor de verkeerde kant op gaan. Ze zijn te ver weg om terug te fluiten.

Om 15.00 u zijn we weer terug bij af en het viertal komt even later ook binnen. We kunnen weer tevreden huiswaarts met de bus.

Het terug naar huis fietsen viel niet mee daarna. Goed dat dat niet zo ver is!


Lenie van Leeuwen.