2e wintersie        Amsterdamsebos          25km                 15 januari

Omdat ik deze keer niet hoef te helpen, ga ik maar weer eens zelf wandelen. De bus die ik eigenlijk moet halen gaat niet lukken, dan maar een half uur later. Betekent wel dat ook Lenie later van start kan. Gelukkig wacht ze op me zodat we samen aan de 25 km kunnen gaan beginnen. De eerste keer weer na al die luie decemberdagen. We beginnen met het oude dorp Amstelveen.
Via allemaal modderige paadjes onderaan de snelweg komen we bij de brandweerkazerne. Via de sporthal naar Ouderkerk a/d Amstel. In de Amstel zijn de roeiers ook druk bezig hun conditie op peil te houden. Bij Loetje aan de Amstel drinken we een lekker kopje koffie en genieten van het uitzicht over het water. In het weiland dat we passeren ontdekken we een ooievaar. Het lijkt wel of deze vogel steeds meer voorkomt in Nederland. Weer verderop langs de ‘kop’ van Martin Schreuder de kruitdijk op.
In het water langs deze weg drijven allemaal dode vissen, te weinig zuurstof gehad tijdens de afgelopen ijsperiode. Naar gezicht. We komen Amstelveen weer binnen bij het nieuwe KPMG gebouw. Zoals wij ervoor staan is het net een grote boot volgens Lenie, als ik goed kijk kan ik het er ook wel inzien. Bij het Amstelveen Ziekenhuis weer achterlangs via het voetpad richting Café De Manen.
Ondertussen worden we ingehaald door de ons allen bekende Marcel hij maakt een praatje en vindt ook het standbeeld van de apen leuk genoeg voor een foto. Maar algauw loopt hij door ons tempo is voor hem te langzaam.
Bij de Manen nemen we een kopje thee en eten ons brood.
We zijn nog niet eens op de helft, gezien de tijd klopt dat wel maar voor het gevoel….. Na deze pauze gaan we het bos in. Via allemaal links, rechts en rechtdoor aanwijzingen doorkruizen we zo weer een heel stuk van het altijd mooie Amsterdamse Bos.
Wel apart dat onze routebouwer ons perse langs een bord stuurt waarop staat dat je daar niet naartoe mag/kan. Hij wist waarschijnlijk wel dat je aan de overkant gewoon door kan lopen. Ook komen we weer langs de geitenboerderij waar ze in de hooiberg een nieuwe gelegenheid gemaakt hebben om wat te drinken en tegelijkertijd naar de koeien en geiten te kijken.
Als laatste door het Bloesempark en over de bamboebrug (nooit zo prettig zo’n brug na 25 km). We zijn weer bij het startgebouw.
De luie spieren zijn weer aardig aan het werk gezet vandaag.
Op naar de volgende winterserie.

Jolanda Tuiten.