Sint Nicolaastocht        A.W.V. Aalsmeer          15km                 27-11-2010

Omdat er nog wat andere plannen zijn hebben we maar 15 km afgelegd vandaag. Gisteren was ik sowieso al lang genoeg van huis geweest. Ik kwam ’s avonds ca. 22.30u. pas thuis van een kerstmarkt-uitje te Brugge en het viel al niet mee om weer op tijd van start te gaan.

Na de Legmeerdijk en over de Mijnsherenweg naar Kudelstaart, liepen we ineens een heel nieuwe wijk in over de Midvoordreef, de linksachterstraat en de zijlijnstraat.Toen drong eindelijk tot mij door dat hier vroeger het voetbalveld R.K. Des was, en dat daarom deze originele straatnamen zijn ontstaan.Daarna liep onze tocht nog even door een oud (bekend) gedeelte in Kudelstaart en gingen we,na de Madame Curiestraat , via een andere nieuwe wijk weer terug richting Aalsmeer.Het was o.a. de Zonnedauwlaan die we ook tijdens de 1e zomeravondtocht al hadden bewandeld.Nu kreeg ik er gratis de informatie (van Hennie)bij dat daar de burgermeester van Aalsmeer tegenwoordig woont. Na de Lisdoddestraat kom je dan weer op de aloude Kudelstaartseweg.Bij het fort kregen we er natte sneeuw bij onder het lopen en werd het er niet prettiger op. De schapen, verderop, bleven rustig doorgrazen en schenen er weinig hinder van te hebben. De watertoren stond stevig ingepakt aan de Westeinderplas alsof die wist dat het zo koud zou worden.We passeerden restaurant Het Bonte Schort, dat nog steeds staat te wachten op een nieuwe eigenaar en trokken via de Legmeer richting Zuid.

Na de provincialeweg overgestoken te zijn kwamen we bij Jolanda’s ouders langs en konden we ons daar lekker opwarmen en genieten van de koffie met speculaas. We hadden het zo lekker warm daarbinnen gekregen, dat we wel weer heel erg moesten wennen aan de kou buiten. Toen we door de Sportlaan langs café Sportzicht kwamen hoefden we dan ook niet meer naar binnen, anders hadden we opnieuw moeten wennen aan het temperatuursverschil. In het Seringenpark zaten Halsbandparkieten zo dichtbij op een tak dat ik dacht ze wel op de foto te krijgen, helaas ze waren sneller dan ik verwachtte.

Na het Spoorlijnpad en het smalle pad achterlangs komen we weer op de Oosteinderweg uit en vervolgen onze weg via de Lijnbaan naar het dorp. Rondom de Lijnbaankerk kun je nu goed zien dat er een heel nieuwe wijk gaat komen. Het zal wel erg vreemd zijn voor dit kerkje, dat daar altijd praktisch alleen stond, om straks het middelpunt te zijn van een nieuwe buurt. Als we over de brug van de Dorpstraat gaan zien we een boomhut tussen de takken hangen.

Sinds kort kunnen de Aalsmeerse bewoners ook naar de pomp lopen. Er staat er een op de hoek van de Zijdstraat, met bankjes om erbij te gaan zitten.

Tegenover Action (vroeger was daar de Albert Heyn, maar die is verhuisd) moeten we de brug weer over. Het moet gezegd, voortreffelijke pijlen zijn er gezet vandaag. We zagen ze nog steeds ondanks de sneeuw. Snowproof noemden we ze daarom al. Een verkeerd lopende meneer fluiten we even terug daar, hij werd afgeleid zei hij. (niet door ons hoor, maar door de winkels) Na Kwekerijpad en Ketelhuis gaan we door de bloemenbuurt en komen via de Kamperfoeliestraat uiteindelijk weer terug bij de Dreef en de tennishal alwaar we een speculaaspopje krijgen voor de moeite.

Er liggen nog heel wat wandelboekjes op de inschrijftafel te wachten tot de wandelaars weer binnen zijn.

Toch weer een voldaan gevoel na deze tocht: Lenie van Leeuwen. Lenie van Leeuwen.