3e Aalsmeer Zomeravondtocht            10km            8 september 2010

Het was een tocht met twijfel over regenjas aan of uit.

Zo warm dat je met jas aan, binnen de kortste keren van binnenuit nat werd, maar zonder van buiten het niet droog hield, door de motregen.Dus we hebben heel wat afgestoeid ermee.

Deze route was ook duidelijk korter dan de vorige, want we waren toch na 2 uur weer binnen terwijl we een rustig tempo aanhielden. Dit doet men bewust omdat het eerder donker is in de maand september, werd ons verteld door de organisatie. We gingen van start om 18.40u .Na wat binnendoor paadjes kwamen we bij de Bachlaan uit, richting Legmeerdijk. Dit keer niet naar Kudelstaart , zoals de eerste zomeravondtocht, maar rechtsaf geslagen richting Vrouwentroost . Gelukkig hoefden we bij de Geniedijk niet over het te natte graspad,maar liep de route erachterlangs.

Aan het water heb ik pas de eerste foto’s genomen van o.a. het nieuwe Restaurant “De Westeinder” Er werd volop gezeild daar en ineens constateerden we dat er rond de boei een hele groep zwemmers bezig waren. Ze waren zeker aan het oefenen voor de Triatlon die ook altijd wordt gehouden tijdens de feestweek van Aalsmeer. Langs de watertoren lopend, zagen we dat die ook weer open is ter bezichtiging, dit museum weekend.Het sluipdoor kruipdoorpaadje bij de Ophelialaan richting Rozenhof had Elly nog nooit gezien, terwijl zij toch hier in Aalsmeer woont.

Aan de Hadleystraat bewonderden we een volop in bloei staande Hortentiastruik. Een apart soort met een punt i.p.v. een ronde vorm. Na de Carmelkerk en het boomkwekerskerkhofje, t/o ‘t Witte Huis, sloegen we rechtsaf de Gerberastraat in. Gelukkig voor Iny stond de deur van de Jozefschool open zodat zij even kon toiletteren daar. We hadden bij de start namelijk koffie op en dat stimuleert de blaas blijkbaar.

Bij verzorgingstehuis ’t Kloosterhof staat een levensgrote olifant, met bloemversiering. Een overblijfsel van de afgeschafte bloemencorso. Ik heb er een gezellig kiekje van gemaakt met de dames erop.

Na door de hekjes aan het eind van de Azaleastraat te zijn gegaan, kwamen we bij het winkelcentrum Zuid aan. De C 1000 is nog groter geworden, de Zeeman is daarvoor verhuisd naar een ander pand verderop. We vervolgden onze weg door de Kastanjelaan en de Berkenlaan en liepen richting de molen terwijl het al een beetje begon te duisteren om ons heen.Bij de Hugo de Vriesstraat keerden we weer terug en trokken door de Anjerlaan.Een knusse buurt. Na de N201 te zijn overgestoken zagen we de Zuiderkerk aan de achterzijde.”Hij staat nog steeds te koop”, zei Elly.

Het laatste stukje wandelden we nog even door de Watervogelbuurt van de Hornmeer, waar één straat is die ze de Meervalstraat hebben genoemd. Een kleine vergissing van de namenbedenker !? Nog langs zwembad de Waterlelie en Discotheek Bon Ami gelopen alvorens weer bij het startlokaal aan te komen. Bij het verlaten, zagen we vanaf het parkeerterrein dat er daarboven nog volop gefitnist werd. Wij persoonlijk lopen liever buiten dan op een band.

Lenie van Leeuwen.