2e Aalsmeer Zomeravondtocht                10km                 11 augustus 2010

Om 18.40u, alleen, van start gegaan. De dames van de eerste tocht hadden zich niet aangemeld bij mij en andere bekenden waren net vóór mij al vertrokken, werd me verteld. Ik dacht ze nog wel in te halen, maar dat bleek een illusie.

Het startlokaal heeft een andere naam gekregen, zag ik aan de gevel. Het heet er voortaan Health & Sports Club Aalsmeer. Racketsport lag mij toch makkelijker in de mond. De tocht liep direct richting het Nieuwe Oosteinde. Bij discotheek N 201 zag ik een mooi beschilderde zuivelkar op het parkeer terrein staan als reclame object. Over de Molenvlietweg liep het onderlangs de molen en voorbij het propagandabord van het ( nog steeds lege) Greenpark. Voor het eerst op de Middenweg onder de fly-over van de nieuwe N 201 doorgelopen. De Middenweg zelf is nu ook voor autoverkeer toegankelijk en geen doodlopende weg meer. Na de oversteek van de Machineweg ben je dan ineens in het Nieuwe Oosteinde waar een gebouwencomplex is ontstaan van alle basisscholen. Hierna verliep de tocht via de Citroenvlinderweg en de Argusvlinderstraat waar het er nu ook heel gezellig bewoond uit ziet. Er staat een moderne variant van het vroegere bord “spelende kinderen”, aan de weg. Dat heet nu dus “Caution Kid Zone”.

< Je ziet de engelse taal heeft steeds meer invloed. We raken onze eigen taal nog eens kwijt. Laatst vroeg een Engelsman hoe dat moest met het parkeerbonnetje bij zijn auto en kon ik niet op het woord DASHBOARD komen!! ( erg suf, we hebben er niet eens een Hollands woord voor!)

En dan kom je weer gewoon op de oude vertrouwde Aalsmeerderweg uit, waar Rien nog steeds frisse fietsen verkoopt en langs het station Oosteinde met infobord. Daarna heb ik even ergens aangebeld omdat mijn blaas het anders niet meer redde. Het laatste stukje van de Aalsmeerderweg ging het over het paralelweggetje, wat er ook nog altijd even knus uitziet.

De molen nu vanaf de brug over de Vliet kunnen bewonderen. Er ligt nog een praam onder water, maar die zal binnenkort wel weer opgedrecht worden voor de a.s. pramenrace.(de 2e zaterdag in september) De route vervolgde over het Bielzenpad, waar beneden links op de atletiekbaan volop werd hard gelopen. Er een foto van gemaakt tussen de rijpe bramenstruiken door. Aan de rechterkant nog een foto richting Stommeerkade genomen. Het verlopen kassengebied begint al aardig te verdwijnen. Bij de Spoorbaan zaten ook heel wat bramen aan de struiken trouwens. Een aanwonende had er een net over gegooid, maar er bleek nog genoeg te plukken verderop.

Aan het Wellantcollege stond de tuin er mooi bij. Allerlei bloemen staan nu dan ook in bloei. Nog een foto gemaakt bij de kruising van de 201; van die prachtige sloot aldaar. Het is een tapijt van gele waterbloemetjes. Vervolgens ging het over de Dreef weer terug naar het startlokaal.

Het was weer goed om te wandelen in Aalsmeer. De laatste zomeravondtocht is op 8 september.

Wie weet tot ziens. Lenie van Leeuwen.